Επίδομα παιδιού: Τον Μάρτιο ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι - ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS-Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία

Breaking

3 Φεβ 2021

Επίδομα παιδιού: Τον Μάρτιο ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

Επίδομα παιδιού: Τον Μάρτιο ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

Α.Ημερομηνίες πληρωμής του επιδόματος παιδιού για το 2021
Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει και το 2021 το επίδομα του παιδιού σε 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις στους δικαιούχους. Αναλυτικά:
-Πρώτη δόση:
Στις 31 Μαρτίου του 2021 θα καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ την πρώτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το τρέχον έτος στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή θα αφορά το πρώτο δίμηνο του 2021( Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου).
-Δεύτερη δόση:
Ο ΟΠΕΚΑ θα πληρώσει στις 31 Μαΐου του 2021 την δεύτερη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το τρέχον έτος στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή θα αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.
-Τρίτη δόση:
Στις 31 Ιουλίου του 2021 θα καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ την τρίτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το τρέχον έτος στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή θα αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.
- Τέταρτη δόση:
Ο ΟΠΕΚΑ θα πληρώσει στις 30 Σεπτεμβρίου του 2021 την τέταρτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή θα αφορά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
- Πέμπτη δόση:
Στις 30 Νοεμβρίου του 2021 θα καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ την η πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή θα αφορά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
-Έκτη δόση:
Ο ΟΠΕΚΑ αναμένεται να πληρώσει πριν τις 31 Δεκεμβρίου την τελευταία και έκτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή θα αφορά τους μήνες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου.
Β.Τα ποσά
Ο προσδιορισμός των δικαιούχων του επιδόματος παιδιού γίνεται με εισοδηματικά κριτήρια ως εξής:
- Πρώτη κατηγορία έως 6.000 ευρώ
- Δεύτερη κατηγορία 6.001-10.000 ευρώ
-Τρίτη κατηγορία 10.001- 15.000 ευρώ
Το ποσό του επιδόματος εξαρτάται από τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και αφορά:
-Για την πρώτη κατηγορία 70 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον 70 ευρώ για το δεύτερο και άλλα 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε επιπλέον των 3 παιδιών.
-Για τη δεύτερη κατηγορία 42 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο παιδί, επιπλέον 42 ευρώ για το δεύτερο και 84 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο.
-Για την τρίτη κατηγορία 28 ευρώ τον μήνα για το πρώτο παιδί, επιπλέον 28 ευρώ για το δεύτερο και επιπλέον 56 ευρώ για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.
Γ.Ο τρόπος υπολογισμού
Το επίδομα υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε