Επιστολή Καλαϊτζίδη σε Μπεκατώρου - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Επιστολή Καλαϊτζίδη σε Μπεκατώρου


ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ. «ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ» ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
Επιστολή στην Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, έστειλε σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, με την οποία της εκφράζει τη συμπαράστασή  του , με αφορμή την πρόσφατη καταγγελία της  και παράλληλα την  προσκαλεί στην Ημαθία, όποτε οι συνθήκες το επιτρέψουν, για να απευθυνθεί  και στην τοπική κοινωνία, προκειμένου να μεταδώσει τη δύναμή της και να δώσει κίνητρο σε τυχόν περιπτώσεις που σήμερα παραμένουν σιωπηλές, ανήμπορες να αντιδράσουν.  

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης απευθυνόμενος προς τη Σοφία Μπεκατώρου, αναφερόμενος στην πρόσφατη καταγγελία της, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς τέτοια φαινόμενα δεν είναι σπάνια, ούτε στα αστικά κέντρα ούτε στην ελληνική περιφέρεια. Σε μεγάλο βαθμό δεν καταγγέλλονται ή συχνά συγκαλύπτονται, με αποτέλεσμα να δίνεται η εντύπωση στους δράστες  ότι μπορούν να παραμένουν αφανείς και ατιμώρητοι.  Αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα και μπορούμε όλοι να το προσπαθήσουμε ξεκινώντας πρώτα από την ενημέρωση ταυτόχρονα με την ανάγκη να «σπάσει» η σιωπή των θυμάτων. Εσείς μας δίνετε την αφορμή». 

«Σας προσκαλώ στην Ημαθία προκειμένου να μιλήσετε στην τοπική κοινωνία, να μεταδώσετε τη δύναμή σας και να δώσετε κίνητρο σε τυχόν περιπτώσεις που σήμερα παραμένουν σιωπηλές, ανήμπορες να αντιδράσουν.  Θα είναι ιδιαίτερη τιμή  για τον τόπο μας, εάν ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μου, να σας φιλοξενήσουμε σε χρόνο που θα το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις σας και θα είναι εφικτό με βάση τα μέτρα που θα ισχύουν για την αντιμετώπιση της υγειονομικής πανδημίας» τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, σε άλλο σημείο της ίδιας επιστολής του.
Η επιστολή του Κώστα Καλαϊτζίδη στάλθηκε προσωπικά στην Ελληνίδα Ολυμπιονίκη καθώς και μέσω της νομικής εκπροσώπου της, κυρίας Έλλης Ρούσου.  Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: 

Αξιότιμη κυρία Μπεκατώρου. 

Η πρόσφατη καταγγελία σας, αφύπνισε συνειδήσεις στο πανελλήνιο, ήταν μια γενναία πράξη και η θαρραλέα στάση που δείξατε, μας βρίσκει  αλληλέγγυους στο πλευρό σας. Ως Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας και ως πολίτης, σας εκφράζω την πλήρη συμπαράστασή μου, καταδικάζοντας απερίφραστα το συγκεκριμένο περιστατικό όπως και κάθε μορφή βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης, κάθε πράξη που προσβάλει τον άνθρωπο, την προσωπικότητά του, την ψυχή και το σώμα του.   
Δυστυχώς τέτοια φαινόμενα δεν είναι σπάνια, ούτε στα αστικά κέντρα ούτε στην ελληνική περιφέρεια. Σε μεγάλο βαθμό δεν καταγγέλλονται ή συχνά συγκαλύπτονται, με αποτέλεσμα να δίνεται η εντύπωση στους δράστες  ότι μπορούν να παραμένουν αφανείς και ατιμώρητοι.  Αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα και μπορούμε όλοι να το προσπαθήσουμε ξεκινώντας πρώτα από την ενημέρωση ταυτόχρονα με την ανάγκη να «σπάσει» η σιωπή των θυμάτων. Εσείς μας δίνετε την αφορμή.
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, σας προσκαλώ στην Ημαθία προκειμένου να μιλήσετε στην τοπική κοινωνία, να μεταδώσετε τη δύναμή σας και να δώσετε κίνητρο σε τυχόν περιπτώσεις που σήμερα παραμένουν σιωπηλές, ανήμπορες να αντιδράσουν.  Θα είναι ιδιαίτερη τιμή  για τον τόπο μας, εάν ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μου, να σας φιλοξενήσουμε σε χρόνο που θα το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις σας και θα είναι εφικτό με βάση τα μέτρα που θα ισχύουν για την αντιμετώπιση της υγειονομικής πανδημίας. 

Επικοινωνώ μαζί σας μέσω των νομικών εκπροσώπων σας, ευχόμενος σε όλους σας καλή χρονιά, με υγεία.
Βέροια, 18 Ιανουαρίου 2021 

Με εκτίμηση
Κώστας Καλαϊτζίδης
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ημαθίας»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες