Εφορία: Ποιες πληρωμές οφειλών "παγώνουν" για πληττόμενους από τον κορονοϊό και ποιες θα γίνουν κανονικά - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Εφορία: Ποιες πληρωμές οφειλών "παγώνουν" για πληττόμενους από τον κορονοϊό και ποιες θα γίνουν κανονικά

 Εφορία: Ποιες πληρωμές οφειλών &quot?παγώνουν&quot? για πληττόμενους από τον κορονοϊό και ποιες θα γίνουν κανονικά


Οφειλές οι οποίες θα έπρεπε κανονικά να εξοφληθούν έως τις 31 Ιανουαρίου και αφορούν σε δόση ή δόσεις ρυθμίσεων τμηματικής εξόφλησης οφειλών προς την εφορία "παγώνουν". Οι δόσεις που "παγώνουν" θα μεταφερθούν για πληρωμή στο τέλος των υπολοίπων μηνιαίων δόσεων που ακολουθούν. Η ρύθμιση αυτή αφορά σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή, καθώς επίσης και για τους εργαζομένους που έχουν είναι σε αναστολή συμβάσεων.
Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο πάντως και για τις άλλες υποχρεώσεις, όπως ο φόρος εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ. Αυτοί οι δύο φόροι θα πρέπει να πληρωθούν κανονικά. Ειδικότερα, έως το τέλος του μήνα θα πρέπει να πληρωθούν η 7η δόση του φόρου εισοδήματος και η 5η δόση του ΕΝΦΙΑ. Για τους φόρους αυτούς δεν αναμένεται να ανασταλεί η πληρωμή τους, όπως άλλωστε συνέβη τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.
Όσοι δυσκολεύονται να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, έχουν τη δυνατότητα να τις ρυθμίσουν με την πάγια ρύθμιση σε έως 24 μηνιαίες δόσεις αν πρόκειται για τακτικές οφειλές (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος) ή σε 48 μηνιαίες δόσεις αν πρόκειται για έκτακτες οφειλές (φόρος κληρονομιάς κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες