Προς άνοιγμα τα χιονοδρομικά κέντρα – Τι αλλάζει στις μετακινήσεις από νομό σε νομό - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Προς άνοιγμα τα χιονοδρομικά κέντρα – Τι αλλάζει στις μετακινήσεις από νομό σε νομό



Στο τραπέζι ειδικά πρωτόκολλα για ασφαλή επανεκκίνηση

«Πράσινο φως» αναμένεται να πάρει η επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων σε όλη τη χώρα την προσεχή Δευτέρα με την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Το... 
 
 
εν λόγω θέμα αναμένεται να συζητηθεί την Παρασκευή στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, οπότε και θα ληφθεί η σχετική απόφαση, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων του κλάδου με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να τεθούν όλες οι παράμετροι και να ακουστούν γόνιμες προτάσεις.

«Είμαστε σε ετοιμότητα, έχουμε οριστικοποιήσει τα πρωτόκολλα» είπε στο newsbeast.gr ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξης Άγριος εξηγώντας ότι «έχει χαθεί το 60 με 80% του ετήσιου τζίρου και καλό είναι να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί. Σκεφτείτε ότι η περίοδος που δουλεύουμε είναι από 17-18 Δεκεμβρίου έως τις αρχές Απριλίου. Τα Σαββατοκύριακα του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθούν».
Το μοντέλο για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων συνεπάγεται ταυτόχρονα και άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις από νομό σε νομό, δεδομένου ότι το 95% των επισκεπτών προέρχεται από όλη την Ελλάδα.

Στο θέμα αναφέρθηκε σχετικά και ο υπουργός Ανάπτυξης επισημαίνοντας: «Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μοντέλο που φαίνεται ότι προκρίνεται από την κυβέρνηση είναι η έγκριση για μετακίνηση εκτός νομού μόνο με την επίδειξη κράτησης σε κάποιο κατάλυμα, δηλαδή όχι για μονοήμερες εκδρομές.

Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι να τονώσει τόσο τις επιχειρήσεις των χιονοδρομικών όσο και τα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια των εν λόγω περιοχών.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες