Άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων και στις «κόκκινες» περιοχές... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων και στις «κόκκινες» περιοχές...

 



...εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι... 

 To «πράσινο φως» για το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, και σε περιοχές με... αυξημένο επιδημιολογικά φορτίο, άναψε η επιτροπή λοιμωξιολόγων σε έκτακτη συνεδρίασή της. 
 Στο επίκεντρο θα βρεθεί , το θέμα των ελέγχων που θα γίνονται στους ταξιδιώτες που θα φτάνουν στη χώρα μας από το εξωτερικό. 

 Mπορεί να έχει οριστικοποιηθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, ότι νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Δευτέρα 11/1, ωστόσο μετά από ανησυχίες των ειδικών, ειδικά για τις επιβαρυμένες περιοχές λόγω κορωνοϊού εξετάστηκε το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τη Δευτέρα 11/1 σε αυτές. 

Μετά την έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων όμως δόθηκε το πράσινο φως. Αύριο, σε νέα τους συνεδρίαση αναμένεται να κάνουν εισήγηση και για το χρόνο ανοίγματος του εμπορίου. Την σχετική απόφαση αναμένεται να λάβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη. 

 Στις «κόκκινες» περιοχές βρίσκονται σήμερα η Δυτική Αττική, η Κοζάνη, η Φλώρινα, το Κιλκίς, η Ροδόπη, ο Έβρος, ενώ ήδη ο δήμος Σητείας έχει ανακοινώσει ότι δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία της περιοχής. Πάντως, περίπου 15 είναι οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα όπου έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτα μέτρα από την Πολιτική Προστασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες