Τον ΕΛΓΑ ΗΜΑΘΙΑΣ επισκέφθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Τον ΕΛΓΑ ΗΜΑΘΙΑΣ επισκέφθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου


Τον ΕΛΓΑ ΗΜΑΘΙΑΣ επισκέφθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου και ενημερώθηκε από την διευθύντρια κ. Παππά Μαρία για την πορεία των αποζημιώσεων των ζημιών για το 2020  και τα προβλήματα του οργανισμού.

Το 2020 στο νομό γίνανε 5.000 δηλώσεις για αποζημιώσεις ζημιών που καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ. Όσον αφορά στις ζημίες από τον παγετό του Μαρτίου 2020 η κ. Παππά ενημέρωσε πως μέχρι τέλος Γενάρη θα πληρωθούνε οι 1.360 περίπου και μέχρι τέλος Φλεβάρη οι υπόλοιπες. Επίσης για τις ζημίες από το χαλάζι  που έπληξε την περιοχή της Ξεχασμένης και της Κουλούρας οι πληρωμές θα γίνουν τον Μάρτιο. Η καθυστέρηση οφείλεται στην μετακίνηση γεωπόνων από την Ημαθία στην Θεσσαλία και Πάτρα λόγω της κακοκαιρίας «ΙΑΝΟΣ».

Όπως διαπίστωσε κατά την επίσκεψη η κ. Καρασαρλίδου, τα βασικά προβλήματα του οργανισμού παραμένουν άλυτα. Τα αιτήματα παραμένουν ανικανοποίητα:

Η αλλαγή του κανονισμού, που αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα του αγροτικού κόσμου.
Κάλυψη των κενών θέσεων του μονίμου προσωπικού και όχι απολύσεις.
Δίκαιη αμοιβή και ενιαίο μισθολόγιο για τους εργαζόμενους  εκτιμητές.
Εκσυγχρονισμός και μηχανοργάνωση του οργανισμού με την αξιοποίηση της πληροφορικής.

Η κ. Καρασαρλίδου, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την προσπάθειά τους, ευχήθηκε υγεία και καλή και παραγωγική χρονιά το 2021 με ελάχιστες ζημίες, ενώ δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση και τη στήριξή της στα δίκαια αιτήματά τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες