Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου - Πότε είναι επικίνδυνα για τα παιδιάΣύμφωνα με μια νέα έρευνα που έλαβε χώρα στη Μεγάλη Βρετανία, αποδείχθηκε πως χιλιάδες γονείς έχουν άγνοια σχετικά με τη σωστή χρήση του παιδικού καθίσματος στα μωρά και στα πολύ μικρά παιδιά καθώς και τους κινδύνους που αυτή επιφέρει.

Βάσει...  

 
λοιπόν της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε σχεδόν 2.000 γονείς-ιδιοκτήτες αυτοκινήτου, η μεγαλύτερη πλειοψηφία δεν γνώριζε ότι το να αφήσεις ένα μικρό παιδί-μωρό στο ειδικό του κάθισμα για ένα διάστημα παραπάνω από 2 ώρες, είναι επικίνδυνο για την υγεία του.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, παρότι η χρήση παιδικού καθίσματος είναι επιβεβλημένη όταν το παιδί είναι στο αυτοκίνητο, ιδίως στα μωρά και τα πολύ μικρά παιδιά επιβάλλεται οι γονείς να κάνουν ένα 15λεπτο διάλειμμα βγάζοντας το παιδί από το αυτοκίνητο κάθε 2 ώρες ταξιδιού.

Σε πολύ μικρές ηλικίες και ειδικά στις πρώτες 4 με 6 εβδομάδες από τη γέννησή του, τότε το παιδί δεν πρέπει να παραμένει στο παιδικό κάθισμα για διάστημα πάνω από 30 λεπτά. Αμέσως μετά το τέλος του ταξιδιού το μωρό θα πρέπει να τοποθετείται στην ειδική «καλαθούνα» και σε ξαπλωτή θέση.

Ο κίνδυνος σε κάθε περίπτωση έχει να κάνει με τη θέση στην οποία κάθεται το παιδί στο κάθισμα, η οποία σε παρατεταμένη αναμονή μπορεί να του δημιουργήσει προβλήματα αναπνοής και να επηρεάσει τη λειτουργία της καρδιάς του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τους 2.000 γονείς που πήραν μέρος στην έρευνα, παρότι το 31% γνώριζε ότι το να αφήσεις ένα μωρό για πολύ ώρα στο ειδικό κάθισμα μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία του, ελάχιστοι ήταν αυτοί που γνώριζαν το πόση είναι αυτή η ώρα.

Επίσης, αποδείχθηκε ότι οι νεότεροι σε ηλικία γονείς είχαν περισσότερη γνώση γύρω από το θέμα, συγκριτικά με τους μεγαλύτερους σε ηλικία

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια