Κόκκινο κρασί: Που είναι καλύτερα να το αποθηκεύσουμε; Στο ψυγείο ή στην κατάψυξη; - ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS-Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία

Breaking

18 Ιαν 2021

Κόκκινο κρασί: Που είναι καλύτερα να το αποθηκεύσουμε; Στο ψυγείο ή στην κατάψυξη;   Αδιαμφισβήτητα, μια απορία όλων είναι το πόσο καιρό διατηρεί τη γεύση του και την ποιότητα του το κόκκινο κρασί. Μάλιστα, η ακριβής απάντηση σε αυτήν την ερώτηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες αποθήκευσης.
 
 
συμβουλή μας: Βάλε πάλι τον φελλό στο κρασί μόλις σταματήσεις να πίνεις.

Θα πρέπει να μπει στο ψυγείο ένα ανοιχτό μπουκάλι κόκκινο κρασί; Ναι, η ψύξη ενός ανοιχτού μπουκαλιού κόκκινου κρασιού θα σε βοηθήσει να το διατηρήσεις πιο φρέσκο ​​από το να το αποθηκεύσεις σε κανονική θερμοκρασία δωματίου. Βγάλε το κόκκινο κρασί από το ψυγείο περίπου μία ώρα πριν το σερβίρεις για να επανέλθει στη θερμοκρασία δωματίου.

Πόσο διαρκεί το ανοιχτό κόκκινο κρασί στο ψυγείο; Ένα ανοιχτό μπουκάλι κόκκινο κρασί συνήθως διατηρείται για περίπου 3 έως 5 ημέρες στο ψυγείο (βεβαιώσου ότι το έχεις κλείσει με τον φελλό πρώτα).

Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμος φελλός ή πώμα για το ανοιγμένο μπουκάλι του κόκκινου κρασιού, κάλυψε το άνοιγμα με πλαστικό περιτύλιγμα και τοποθέτησε μια λαστιχένια ταινία γύρω από το λαιμό της φιάλης για να σφραγίσει καλά το πλαστικό.

Σε γενικές γραμμές, τα ανοιγμένα μπουκάλια με κόκκινα κρασιά, όπως το cabernet sauvignon, το merlot και το syrah, θα διατηρήσουν τη γεύση τους περισσότερο σε σχέση με τις πιο ελαφριές ποικιλίες όπως το pinot noir.

Μπορείς να καταψύξεις το κόκκινο κρασί; Ναι, το εναπομείναν κόκκινο κρασί μπορεί να καταψυχθεί και να χρησιμοποιηθεί αργότερα για μαγείρεμα - κατάψυξε το κόκκινο κρασί σε αεροστεγή δοχεία ή σε παγοθήκες. Μόλις παγώσει το κόκκινο κρασί, βάλε τους κύβους σε μια σακούλα κατάψυξης.

Πόσο διαρκεί το κόκκινο κρασί στον καταψύκτη; Το σωστό αποθηκευμένο, κόκκινο κρασί θα διατηρήσει την καλύτερη ποιότητα του για περίπου 6 μήνες, αλλά θα παραμείνει ασφαλές και πέρα ​​από αυτό το χρονικό διάστημα. Το κόκκινο κρασί που διατηρείται συνεχώς κατεψυγμένο στους 0 ° F θα παραμείνει ασφαλές επ' αόριστον.

Πώς να διαπιστώσεις αν ένα ανοιχτό μπουκάλι κόκκινο κρασί δεν πρέπει να καταναλωθεί; Ο καλύτερος τρόπος είναι να το μυρίσεις και να το κοιτάξεις: το κόκκινο κρασί που έχει χαλάσει αναπτύσσει συχνά μια μυρωδιά και μια καφετί εμφάνιση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε