Οι 6 τρόποι για να ξεκουράσετε τα πόδια σας 
  Κάθε βράδυ οι περισσότεροι που ακολουθάμε ένα γεμάτο υποχρεώσεις πρόγραμμα νιώθουμε τα πόδια τόσο κουρασμένα. Τίποτα μεμονωμένα δεν μπορεί να κάνει «μαγικά» αλλά αν ακολουθάμε σταθερά κάποιες συμβουλές μπορούμε να δούμε πράγματι διαφορά.

Διαβάστε τους 6 τρόπους για να ξεκουράσετε τα πόδια σας:

 
1. Προφανώς και ο ύπνος είναι η πιο κλασική συμβουλή-απάντηση για την ξεκούραση των ποδιών. Όσο κλασική και να είναι βέβαια, είναι αλήθεια πως πρόκειται για το σημαντικότερο παράγοντα που αναζωογονεί το σώμα και μας προετοιμάζει για κάθε επόμενη ημέρα. Ωστόσο, αν και όλοι ξέρουν πως πρέπει να κοιμηθούν καλά για να ξεκουραστούν, λίγοι ακολουθάνε όλα όσα πρέπει για να βελτιώσουν τον ύπνο του κάθε βράδυ. Μια ανάγνωση του άρθρου Οι 8 σημαντικότερες συμβουλές για να απολαμβάνεται τον ύπνο που σας αξίζει! σίγουρα θα σας βοήθαγε να αλλάξετε κάποιες κακές συνήθειες…

2. Η καθημερινή καταπόνηση των ποδιών με τις τόσες υποχρεώσεις που έχουμε σταδιακά επιβαρύνει την κατάσταση του σώματος και οδηγεί σε τραυματισμούς και χρόνιες παθήσεις. Ένας παράγοντας που παίζει ιδιαίτερο ρόλο πέρα από τον ύπνο, είναι σίγουρα η διατροφή μας τις ημέρες που κουραζόμαστε πολύ ή αθλούμαστε. Τις συγκεκριμένες ημέρες πρέπει οπωσδήποτε να προσέχουμε περισσότερο τι τρώμε ώστε να παρέχουμε στο σώμα τα κατάλληλα συστατικά για την αναδόμηση και ανάκαμψη των μυών. Καλό παράδειγμα είναι οι μπανάνες, τα αμύγδαλα, δημητριακά ολικής άλεσης και το πράσινο τσάι.

3. Όταν μια κουραστική ημέρα φθάνει στο τέλος της, χωρίς καμία αμφιβολία θετική συνήθεια είναι να κάνουμε εκτεταμένες διατάσεις στα πόδια ώστε να περιορίζουμε το «πιάσιμο» που νιώθουμε και φυσικά να βοηθάμε στην γενικότερη ευλυγισία τους. Την επόμενη φορά που θα παραπονιέστε λοιπόν για πόνους στα πόδια, θυμηθείτε να αφιερώσετε 10 λεπτά σε διατάσεις για το κάτω μέρος του σώματος!

4. Οι περισσότεροι λατρεύουμε το καυτό μπάνιο το βράδυ πριν καθίσουμε να χαλαρώσουμε και σιγά σιγά πέσουμε για ύπνο. Μπορεί στο μπάνιο να νιώθουμε καλά αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το ίδιο καλά θα νιώθουν και τα πόδια μας έπειτα από ώρες. Πολλοί αθλητές και γιατροί προτείνουν εδώ και χρόνια την αποθεραπεία του σώματος με κρύο νερό που αναζωογονεί τους μύες και βοηθάει την συνολική αποκατάσταση για το επόμενο πρωινό.

5. Κάτι επίσης υπέροχο θα ήταν να είχαμε καθημερινά την δυνατότητα να μας κάνει κάποιος ειδικός μασάζ και να χαλαρώνει τα ταλαιπωρημένα πόδια από την κούραση της ημέρας και τα έντονα «πιασίματα» πριν ξαπλώσουμε. Καλό θα ήταν να βάλουμε το μασάζ μέσα στα μηνιαία έξοδα μας και να το απολαμβάνουμε 1-2 φορές, αλλά σίγουρα μπορούμε για λίγα λεπτά να κάνουμε μόνοι μας μαλάξεις στους μύες που θα βοηθήσουν να περιοριστεί η αίσθηση κόπωσης που έχουμε.

6. Οι αφρώδεις κύλινδροι αποθεραπείας ήταν για καιρό ένα από τα «εργαλεία» των φυσικοθεραπευτών και σταδιακά έχει γίνει μόδα και στους αθλητές. Μια πολύ φθηνή προσθήκη στο οικιακό εξοπλισμό γυμναστικής που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τους μύες με τις κατάλληλες ασκήσεις

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια