Με αυτούς τους τρόπους θα κρατήσετε ζεστό το σπίτι σας χωρίς θέρμανση


 
Αρκετά είναι τα σπίτια που δεν έχουν την ικανότητα για σύστημα θέρμανσης και χρειάζονται μικρά μυστικά ώστε να παραμένουν θερμά και τον χειμώνα.

Λύσεις... 

 
υπάρχουν οι οποίες όμως με το δικό τους τρόπο λειτουργούν. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα κλασικά, φοράμε όλο το συρτάρι με μπλουζάκια και πουλόβερ. Αν και σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και το ντύσιμο και το είδος υφάσματος του ρούχου παίζει ρόλο στο να παραμείνετε ζεστοί.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αλλά και χρήσιμες συμβουλές.

Η πρώτη και βασική κίνηση που πρέπει να κάνετε είναι να περάσετε με το χέρι σας γύρω γύρω στα κουφώματα. Εκεί που θα νιώσετε ότι υπάρχει άνοιγμα και μπαίνει κρύο δοκιμάστε να στεγανοποιήσετε το κενό με σιλικόνη. Επίσης κλείστε τα ανοίγματα κάτω από πόρτες με πανιά ώστε να μην μπαίνει κρύος αέρας ειδικά όταν φυσάει. Τις πάρα πολύ κρύες μέρες, επίσης δοκιμάστε να καλύψετε τα τζάμια τω παραθύρων σας με αεροπλάστ (το πλαστικό με τις φούσκες αέρα που τυλίγουμε τα εύθραυστα).

Εξίσου βασικό είναι να καλύψετε όλα τα πατώματα με μοκέτες και φλοκάτες ή ό,τι άλλο χοντρό χαλί έχετε. Με αυτόν τον τρόπο η ζέστη του σπιτιού δεν θα διαφεύγει από το δάπεδο. Ακόμη και σημεία που δεν πατάτε πολύ, φροντίστε να μην μένουν ακάλυπτα.

Επίσης μην ξεχνάτε να κλείνετε τις κουρτίνες. Το πρωί, αν έχει ήλιο, φροντίστε να ανοίξετε τις κουρτίνες, μιας και το φυσικό φως του ήλιου θα σας προσφέρει πολύ ζέστη σε μια κρύα μέρα. Ωστόσο, όταν βραδιάσει και πέσει ο ήλιος είναι πολύ βασικό να κλείσετε τις κουρτίνες. Η θερμότητα που αποκτήσατε το πρωί θα «δραπετεύσει» από το σπίτι σας με τον ίδιο τρόπο που εισήλθε, μέσα από τα παράθυρα. Επίσης καλύψτε τα με κουρτίνες με βαρύ, χοντρό ύφασμα που θα παγιδέψουν την ζέστη στον χώρο σας.

Τέλος κατά το ψήσιμο, αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή. Κάθε φορά που μαγειρεύετε στον φούρνο, μόλις το φαγητό σας είναι έτοιμο, κλείνετε τον φούρνο σας και αφήνετε την πόρτα του ανοιχτή για λίγα λεπτά. Όλος αυτός ο καυτός αέρας θα ζεσταίνει την κουζίνα σας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια