Βόρεια Κορέα: Εκτέλεσαν καπετάνιο γιατί... άκουγε ξένο ραδιοφωνικό σταθμό - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Βόρεια Κορέα: Εκτέλεσαν καπετάνιο γιατί... άκουγε ξένο ραδιοφωνικό σταθμό



   Ένας καπετάνιος στη Βόρεια Κορέα ομολόγησε πως άκουσε έναν απαγορευμένο ραδιοφωνικό σταθμό. Το αποτέλεσμα ήταν να τον εκτελέσουν.

Το... 

 
ραδιόφωνο Free Asia, που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ισχυρίζεται ότι ο ναυτικός δολοφονήθηκε, αφού παραδέχτηκε ότι άκουγε τις εκπομπές του σταθμού για περισσότερα από 15 χρόνια.

Ο 40χρονος άντρας φέρεται να άκουγε τον ξένο ραδιοφωνικό σταθμό και συγκεκριμένα τις ενημερωτικές εκπομπές, όταν έβγαινε στα ανοιχτά, για να περνάει ευχάριστα την ώρα του.

Το Radio Free Asia έχει γραφείο στη Σεούλ, και μεταδίδει πρόγραμμα έξι ωρών την ημέρα στη Βόρεια Κορέα, αναφέρει η Daily Mail.

Τον «κάρφωσε» μέλος του πληρώματος

Ο άντρας, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης ενός στόλου άνω των 50 πλοίων, λέγεται ότι ομολόγησε αφού ένα από τα μέλη του πληρώματος του τον κατέδωσε στις στρατιωτικές Αρχές.

Ένας αξιωματούχος στην επαρχία του Βόρειου Χάμγουονγκ ισχυρίστηκε ότι ο Τσόι είχε αρχίσει να ακούει ξένες εκπομπές όταν ήταν ραδιοφωνικός χειριστής στον στρατό.

Αφού έφυγε από το στρατό, συνέχισε τη συνήθεια αυτή, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για προσπάθειες ανατροπής του κυβερνώντος κόμματος.

Μια πηγή είπε στο RFA ότι ο καπετάνιος του σκάφους, γνωστός ως Choi, όχι μόνο εκτελέστηκε, αλλά η πράξη αυτή έγινε μπροστά σε 100 άλλους εργαζόμενους στον τομέα της αλιείας.

Δύο πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στη Νότια Κορέα μετά τη διαφυγή τους από τον Βορρά, δήλωσαν στην RFA ότι οι κάτοικοι της Βόρειας Κορέας ακούνε συχνά τις εκπομπές τους επειδή είναι «περίεργοι».

«Μπορούμε να πάρουμε πληροφορίες από CD και memory sticks, αλλά αυτό που οι Βορειοκορεάτες θέλουν να γνωρίζουν είναι νέα από το εξωτερικό», είπε κάποιος.

«Οι κάτοικοι προτιμούν το RFA επειδή μπορεί να ακουστεί καθαρά στην κορεατική γλώσσα. Οι στρατιωτικοί χειριστές ραδιοφώνου και οι ψαράδες είναι γνωστό ότι ακούνε RFA επειδή τους είναι πιο εύκολο», ανέφεραν μάρτυρες.

Στη Βόρεια Κορέα οι ξένοι ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι πολύ περιορισμένοι έως και απαγορευμένοι, καθώς το καθεστώς του Kim Jong-un προσπαθεί να μην έχει καμία ενημέρωση το κοινό.

Μάλιστα κάθε είδους ανάλογη ανυπακοή συνεπάγεται με θάνατο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες