Βοργιαζίδης:«Όταν δεν μπορείς…αποχωρείς» - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Βοργιαζίδης:«Όταν δεν μπορείς…αποχωρείς»


Τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την πανδημία και τη στάση του Δήμου ζήτησε πρόσφατα ο κ. Παυλίδης. Ζήτησε λοιπόν να συζητηθούν συγκεκριμένα θέματα όπως απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για το τελευταίο τρίμηνο για επιχειρήσεις εστίασης και καφετέριες όπως επίσης και απαλλαγή από το 50% των επιβαρύνσεων για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Του υπενθυμίσαμε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την υπ. Αριθ. 298/2020 απόφαση, αποφασίσαμε ομόφωνα τα εξής:

α) την απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού όλων των επιχειρήσεων του Δήμου Βέροιας που διακόπτουν τη λειτουργία τους στο πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζονται για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού…

β) τον καθορισμό σε ποσοστό 50% του ποσοστού μείωσης των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για τις παραπάνω επιχειρήσεις…

Δε ξέρουμε αν ο κ. Παυλίδης θεωρεί ότι τα εμπορικά καταστήματα είναι σε καλή οικονομική κατάσταση και γι’ αυτό δεν τα συμπεριέλαβε στο αίτημά του, εμείς ωστόσο θεωρούμε ότι σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν τόσο οι χώροι εστίασης και οι καφετέριες όσο και τα εμπορικά καταστήματα της πόλης και για το λόγο αυτό άλλωστε τα συμπεριλάβαμε επίσης στην απόφαση που λάβαμε.

Σημειώνεται, βέβαια, ότι την απόφαση ψήφισε και ο ίδιος ο κ. Παυλίδης αλλά μάλλον δεν ήταν εκεί.

Επιπλέον, ζήτησε και τη συζήτηση κι άλλων θεμάτων που είτε δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης είτε υλοποιούνται ήδη από τους Δήμους όπως άλλωστε και από το Δήμο Βέροιας.

Προφανώς, λοιπόν, η αποχώρησή του κ. Παυλίδη από τη συνεδρίαση τους Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, ήταν απολύτως προσχηματική αφού δεν υπάρχει κανένα νόημα να ξανά συζητούσε το Δ.Σ. ζητήματα για τα οποία ήδη έχει λάβει αποφάσεις και για θέματα που ήδη υλοποιούνται από το Δήμο Βέροιας. Ο μόνος στόχος του κ. Παυλίδη ήταν απλώς να μην απαντήσει στις ερωτήσεις που του τέθηκαν από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.

Να θυμίσουμε ότι ήταν 2 Σεπτεμβρίου όταν πραγματοποιήθηκε η έναρξη του φεστιβάλ «Εύηχη Πόλη» ενώ την ίδια ημέρα (μια ώρα πριν την προγραμματισμένη εναρκτήρια συναυλία) ανακοινώθηκε για πρώτη φόρα για την Ημαθία διψήφιος αριθμός κρουσμάτων. Προληπτικά και με αίσθημα ευθύνης, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε την αναβολή των δυο επόμενων συναυλιών του φεστιβάλ, παρότι που κατά κοινή ομολογία όλων των θεατών και δημοσιογράφων, η οργάνωση της πρώτης συναυλίας ήταν άψογη σε ότι είχε να κάνει με τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας από τον COVID-19. Αυτό έγινε αντιληπτό βέβαια και από το χαμηλό αριθμό κρουσμάτων τις επόμενες μέρες της συναυλίας, επιβεβαιώνοντας το μηδενικό αποτύπωμα της εκδήλωσης στο επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής.

Τότε, λοιπόν, έγραφε σε άρθρο του ο κ. Παυλίδης: «Είχα τη βεβαιότητα ότι το θέμα εκδηλώσεων τέτοιου τύπου, με διοργανώτρια τη Δημοτική Αρχή, έχει τελειώσει οριστικά για φέτος. Θεωρούσα απολύτως λογικό το να επικρατήσει η κοινή λογική και πέρα από νομικές προσεγγίσεις, που ενδεχόμενα επέτρεπαν υπό προϋποθέσεις την διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, ότι είχαμε προχωρήσει στην αναβολή τουλάχιστον των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί για την περίοδο αυτή. Στήριξα τη βεβαιότητά μου στην ελάχιστη αίσθηση ευθύνης που έπρεπε να έχει η Δημοτική Αρχή και πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Βοργιαζίδης και ο Πρόεδρος Κορωνάς. Έπεσα έξω... Οι άνθρωποι επιπόλαιοι σε βαθμό επικινδυνότητας...Για ποια ατομική ευθύνη μιλάμε πλέον;
Δεν θέλω να προκαλέσω πανικό, όμως είναι γνωστό σε όλους ότι η κατάσταση στην χώρα και στον τόπο μας ιδιαίτερα, είναι εκτός ελέγχου. Η νόσος έχει απλωθεί, έχουν δημιουργηθεί εστίες και πλέον υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Είμαστε στο κόκκινο!

Η Δημοτική Αρχή…επέλεξε να βάλει σε κίνδυνο ολόκληρο το Δήμο, προχωρώντας στην υλοποίηση μουσικής εκδήλωσης στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη! Είναι λυπηρό που δεν είχαν τη γενναιότητα, έστω μεταγενέστερα, να ζητήσουν συγνώμη για το εγκληματικό λάθος, που έθεσε σε κίνδυνο πολίτες και υπαλλήλους. Δεν έχει αξία να επισημανθεί ότι είναι πολιτικά και ηθικά υπόλογοι αν εμφανιστεί κρούσμα λόγω της εκδήλωσης..»

Ναι, πράγματι, όλα αυτά τα έγραψε ο κ. Παυλίδης για μια εκδήλωση που έγινε σε ανοιχτό χώρο με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Αντ’ αυτού, τι έκανε λοιπόν εκείνος; Επέλεξε να διοργανώσει γαμήλια εκδήλωση σε κλειστό χώρο εστίασης προφανώς χωρίς μάσκες, στα τέλη Οκτωβρίου.

Προκύπτει όμως ένα πολύ σοβαρό ερώτημα.

Κ. Παυλίδη, παρότι θεωρούσατε ότι «η κατάσταση στη χώρα και ιδιαίτερα στον τόπο μας είναι εκτός ελέγχου και η νόσος έχει απλωθεί, έχουν δημιουργηθεί εστίες και πλέον υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές», πως ο ίδιος προχωρήσατε σε εκδήλωση με σαφέστατα δυσμενέστερους όρους;

Αυτή είναι η ουσία και πραγματικά, μάλλον περιττεύει το ερώτημα περί του πόσοι από αυτούς που παρέστησαν στην εκδήλωση παρουσίασαν συμπτώματα σε εύλογο χρονικό διάστημα. 

Ακριβώς, αυτές τις ερωτήσεις ήθελε να αποφύγει να απαντήσει ο κ. Παυλίδης στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και αποχώρησε. 

Περιμένουμε την ειλικρινή απάντησή σας κ. Παυλίδη στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, για να μη διαχέονται πλέον άλλες φήμες και κουτσομπολιά. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες