Είστε νέα μαμά; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να βοηθηθείτε - ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS-Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία

Breaking

10 Δεκ 2020

Είστε νέα μαμά; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να βοηθηθείτε  
Ακόμα και όταν θεωρείτε ότι έχετε τα πάντα υπό έλεγχο ως νέα μαμά, δεν είναι κακό να ζητάτε βοήθεια.

Η επικοινωνία των αναγκών μας μπορεί... 

 
να είναι δύσκολη σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής – και σίγουρα δεν γίνεται ευκολότερη μετά την άφιξη ενός μωρού ως νέα μαμά. Κατά τη διάρκεια αυτής της καθημερινής «πρόκλησης» δεν είναι ασυνήθιστο να αισθανθείτε αμήχανα αν τυχόν θελήσετε να ζητήσετε βοήθεια.

Νέα μαμά ζήτα βοήθεια

Αυτή η σχεδόν αυθόρμητη αντίδραση είναι φυσιολογική, ωστόσο η «σόλο» φροντίδα ενός μωρού μπορεί να «κλέψει» από την μαγεία του νεογέννητου και να προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα, μοναξιάς, άγχους ή και αβεβαιότητας. Η φροντίδα ενός παιδιού «απαιτεί» μεγάλα ποσά ενέργειας και δύναμης και είναι απόλυτα φυσιολογικό αν αισθανθείτε ότι δεν τα έχετε.

Για αυτό εξάλλου είναι και σημαντικό ως νέοι γονείς και ειδικά ως νέα μαμά να ζητάτε βοήθεια από τα αγαπημένα και από αξιόπιστα πρόσωπα, όχι μόνο για την φροντίδα του μωρού σας αλλά και για άλλες δουλειές που μπορεί να περιλαμβάνουν το σπίτι ή και την φροντίδα των υπόλοιπων παιδιών. Οι τρόποι για να ζητήσετε βοήθεια, περιλαμβάνουν:

1. Ξεκαθαρίστε τι χρειάζεστε
Εν μέσω των στρεσογόνων παραγόντων της καθημερινότητας, μπορεί ως γονείς να μην σκέφτεστε με σαφήνεια τις ανάγκες ή τις επιθυμίες μας. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να ενταθεί εάν στα νήπια, έρθει να προστεθεί το νεογέννητο και η αδιάκοπη φροντίδα του. Για να λάβετε λοιπόν την πολυπόθητη βοήθεια, δοκιμάστε να καταγράψετε σε μια λίστα με κουκίδες όλα όσα θα χρειαστείτε και δώστε προτεραιότητα στα πιο σημαντικά.

2. Προτείνετε εναλλακτικές «βοήθειες»
Η διατήρηση μιας φυσικής λίστας στη διάθεσή σας δεν θα σας βοηθήσει μόνο να έχετε κατά νου τις ανάγκες και όλα όσα πρέπει να γίνουν για να μπορέσετε να φροντίσετε το παιδί αλλά θα λειτουργεί ως υπενθύμιση όλων των εναλλακτικών βοηθειών που μπορείτε να ζητήσετε από τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε