ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ προειδοποιούν! «ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ - ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS-Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία

Breaking

5 Δεκ 2020

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ προειδοποιούν! «ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ


 
 
 Εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, με απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, συρρίκνωση του δικτύου και υποβάθμιση της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης σε ακριτικές περιοχές επιφέρει το πλάνο μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ, σύμφωνα με... 
 
 
τον πρόεδρο της ΠΟΣΤ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών), Ηλία Μπακέλλα.Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ παραχώρησαν χθες διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο πλάνο μετασχηματισμού του Οργανισμού, το οποίο ανακοινώθηκε από τα υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΣΤ, η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για τα ΕΛΤΑ έχει αρκετά «γκρίζα» σημεία, καθώς οδηγεί σε κινητικότητα εργαζομένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και δημιουργεί διαχωρισμό εργαζομένων δύο ταχυτήτων, καταστρατηγώντας τη ΣΣΕ.

Ο ίδιος έκανε λόγο «για διάλυση των εργασιακών σχέσεων, για "εθελουσίες" απολύσεις 2.000 εργαζομένων μέσα στο 2021, από τους 5.200 που είναι σήμερα, για διαχωρισμό σε νέους και παλιούς εργαζόμενους, για κλείσιμο καταστημάτων -από τα 670 συνολικά καταστήματα θα μείνουν 200, τα υπόλοιπα θα πάνε σε πρακτόρευση και φρανσάιζ- αλλά και για υποβάθμιση της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης, μέσω των αλλαγών στην Καθολική Υπηρεσία».

«Αυτά μας βρίσκουν αντίθετους και δεν θα περάσουν. Εμείς οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα αγωνιστούμε, όπως διαχρονικά έχουμε κάνει μέχρι τώρα, για την περιφρούρηση του κοινωνικού αγαθού της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης, για να κρατήσουμε το ταχυδρομείο όρθιο, προσιτό και ανοιχτό για όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, θα παλέψουμε για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και για τη δίκαιη μεταχείριση παλιών και νέων εργαζομένων» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ.

Ανέφερε, ωστόσο, πως υπάρχουν και θετικά σημεία στην τροπολογία, όπως η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και η πλήρης αποζημίωση των ΕΛΤΑ για την Καθολική Υπηρεσία για τα έτη 2013 - 2020. Ωστόσο, είπε, το πλάνο μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ είναι ασαφές και δεν συνοδεύεται από ένα λεπτομερές business plan. «Είμαστε θετικοί σε συνεργασίες σε επίπεδο δικτύου με διεθνείς ταχυδρομικούς παρόχους, ώστε να βελτιωθούν οι υπηρεσίες των ΕΛΤΑ» ανέφερε.

Τέλος, επανέλαβε την αντίθεση των εργαζομένων στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού, δηλώνοντας ότι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε