Αιδηψός: Ο μύθος πίσω από την ελληνική Λουτρόπολη με τις 60 πηγές - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Αιδηψός: Ο μύθος πίσω από την ελληνική Λουτρόπολη με τις 60 πηγές


    

  Η Αιδηψός είναι ένα από τα γνωστότερα μέρη στην Ελλάδα λόγω των πηγών της, όπου το νερό φτάνει σε αρκετά μεγάλες θερμοκρασίες, ενώ υπάρχει και ένας μεγάλος μύθος γύρω από την συγκεκριμένη πόλη.

Η...  

 
Αιδηψός έχει περί τις 60 θερμές πηγές οι οποίες είναι φυσικά ιαματικές. Το θερμό νερό που αναβλύζει όλο το χρόνο έχει θερμοκρασίες από 34 έως και 71 βαθμούς Κελσίου. Η προέλευση αυτού του υπέρθερμου νερού οφείλεται στο ρήγμα του Βόρειου Ευβοϊκού. Οι κύριες πηγές των ιαματικών νερών είναι τέσσερις και βρίσκονται στα βόρεια της πόλης τροφοδοτώντας τα ιδιωτικά και δημόσια υδροθεραπευτήρια.

Και βέβαια δεν είναι μόνο η θερμοκρασία του νερού που κάνει την διαφορά. Το νερό ξεχωρίζει από την παρουσία ιχνοστοιχείων ασβεστίου, μαγνήσιου και σιδήρου, καθιστώντας το ιδανικό για την καταπολέμηση πληθώρας νοσημάτων.

Η Αιδηψός, ωστόσο, δεν είναι μόνο ιαματικές πηγές. Είναι το σύνολο της αισθητικής και αρχιτεκτονικής της περιοχής. Τα νεοκλασικά της κτήρια, η ομορφιά του τοπίου της και η θαλασσινή της αύρα δημιουργούν ένα σκηνικό που δε θα συναντήσεις αλλού στην Ελλάδα. Και μπορεί παλιότερα να προσέλκυε μόνο επισκέπτες μεγαλύτερης ηλικίας, ωστόσο πλέον αυτό έχει αλλάξει. Πολλά άτομα νεότερης ηλικίας στρέφονται σε αυτή την εναλλακτική μορφή διακοπών που προσφέρει ταυτόχρονα χαλάρωση και θεραπεία.

Η Αιδηψός και ο μύθος που τη συνοδεύει

Η Αιδηψός δεν θα μπορούσε όντας τόσο προικισμένη, να μην έχει και έναν μύθο να την ακολουθεί. Σύμφωνα, λοιπόν, με την μυθολογία, η θεά Αθηνά ζήτησε από τον αδελφό της Ήφαιστο έναν τόπο στον οποίο θα απολαμβάνει τα λουτρά. Ταυτόχρονα εκεί θα ξεκουραζόταν μετά από κάθε άθλο, ο αγαπημένος της ήρωας Ηρακλής. O Ήφαιστος που δεν χαλούσε κανένα χατίρι στην αδελφή του, χτύπησε με το θεϊκό σφυρί στα έγκατα της γης, φέρνοντας στην επιφάνεια της, θερμά και ιαματικά νερά. Και εγένετο η Αιδηψός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες