12χρονο αγόρι καθισμένο στο πεζοδρόμιο «κλέβει» ίντερνετ για... «χάρη» της τηλεκπαίδευσηςΈνα 12χρονο αγόρι στην Αμαλιάδα αναγκάζεται καθημερινά να βρίσκεται στο πεζοδρόμιο έξω από ένα καφενείο για να μπορέσει να συνδεθεί στο ίντερνετ και να παρακολουθήσει τα μαθήματά του μέσα από το κινητό του.

Ο...


μικρός μαθητής φορώντας κουκούλα στο κεφάλι για το κρύο, με ένα κινητό τηλέφωνο, και δίπλα του την σχολική τσάντα, παλεύει τις τελευταίες μέρες για… ίντερνετ, για να μην χάνει τα μαθήματά του. Όπως δήλωσε ο μικρός, «το ρούτερ στο σπίτι έχει χαλάσει κάποιες μέρες και περιμένουμε έναν τεχνικό να το φτιάξει. Δεν θέλω να περιμένω και να χάνω τα μαθήματα. Έπρεπε να βρω κάπου ίντερνετ και έρχομαι εδώ…».

Ο ιδιοκτήτης γειτονικού καφενείου, παρότι είναι κλειστό λόγω των μέτρων, του ανοίγει κάποιες φορές την πόρτα -όπως και χθες που έβρεχε- για να κάθεται μέσα, να μην κρυώνει, να μην βρέχεται, χρησιμοποιώντας και εντός και εκτός του καταστήματος το ίντερνετ του καφενείου.

Περίοικοι υποστηρίζουν ότι ο μαθητής έρχεται καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι από την έναρξη της τηλεκπαίδευσης, αν και το παιδί λέει ότι πάει στο σημείο 2 μέρες. Η περίπτωση του 12χρονου υπενθυμίζει με σκληρό τρόπο ότι υπάρχουν και παιδιά και οικογένειες που δεν διαθέτουν υπολογιστές, ίντερνετ και εν τέλει δεν διαθέτουν ίσες ευκαιρίες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια