Επίγεια συνδρομητική TV: 2.500 ευρώ το κανάλι… - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Επίγεια συνδρομητική TV: 2.500 ευρώ το κανάλι…



Η καραντίνα επισπεύδει και τη διαδικασία για τη δημιουργία φορέα επίγειας συνδρομητικής τηλεόρασης. Για κάθε 24ωρο πρόγραμμα ο κάτοχος άδειας θα πρέπει να καταβάλει αντάλλαγμα 2.500 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που... θα πληρώνει υπέρ του Δημοσίου εξαρτάται από τον αριθμό του συνόλου των σταθμών που θα μεταδίδει. 

Αυτά προβλέπονται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Στέλιου Πέτσα. Για παράδειγμα, αν μια πλατφόρμα έχει στο σύνολό της 10 κανάλια θα πληρώσει… 20.000 ευρώ, ενώ για να προσθέσει άλλα 10 κανάλια το συνολικό αντάλλαγμα υπέρ του Δημοσίου θα είναι 45.000 ευρώ. 

Στη μακρινή, υποθετική περίπτωση που μια επίγεια πλατφόρμα θα έχει περισσότερα από 100 κανάλια, το συνολικό τίμημα θα φτάσει τα 238.000 ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα, εκτός από την άδεια, την οποία εκδίδει το ΕΣΡ, θα πρέπει να ακολουθήσει, εντός εξαμήνου, η υπογραφή σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ το ετήσιο οικονομικό αντάλλαγμα επί του τζίρου θα ανέρχεται από 0,5% μέχρι 3%, ανάλογα με τα έτη λειτουργίας. 

Υπενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο Πέτσα προβλέπει πως οι αδειούχοι σταθμοί εθνικής εμβέλειας, είτε μόνοι τους είτε συνεργαζόμενοι, θα έχουν προβάδισμα στην έκδοση των αδειών επίγειας συνδρομητικής τηλεόρασης. Σημειώνεται πως για την εκχώρηση του φάσματος των συχνοτήτων δεν θα γίνει διαγωνισμός, αλλά θα αρκεί μια αίτηση στο ΕΣΡ...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες