------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------


14 Νοε 2020

Γιατί τα αναψυκτικά έχουν καλύτερη γεύση όταν τα πίνουμε από το γυάλινο μπουκάλι;

0 comments

 
  
Υπάρχει λόγος που τα αναψυκτικά έχουν καλύτερη γεύση όταν τα πίνουμε από γυάλινα μπουκάλια και η βιοχημικός Sarah Risch, αναφέρει τον λόγο.

Μέσα... 
 
 
στη γυάλινη συσκευασία υπάρχουν πολυμερή, δηλαδή μόρια, τα οποία αποτελούνται από μικρότερες μονάδες που είναι ενωμένες μεταξύ τους. Στα γυάλινα μπουκάλια τα πολυμερή αντιδρούν με το υγρό των αναψυκτικών ενώ στα αλουμινένια δοχεία τα πολυμερή δεν απορροφούν όλη τη διαλυτή γεύση από το ποτό. Τέλος, στα πλαστικά υπάρχει ένα πολυμερές που λέγεται «ακεταλδεΰδη» και επηρεάζει τα αναψυκτικά αλλάζοντας ελαφρώς τη γεύση τους.

«Ενώ οι εταιρείες συσκευασίας και τροφίμων εργάζονται για την πρόληψη τυχόν αλληλεπιδράσεων, κάποιες ατυχίες μπορεί να συμβούν», τονίζει η Sarah Risch και προσθέτει πως το γυαλί είναι αδρανής ουσία και γι’αυτό είναι καλό να χρησιμοποιείται για διάφορα ποτά και αναψυκτικά καθώς δίνει καθαρή γεύση χωρίς αλλοιώσεις.

Σύμφωνα με το Popular Science οι περισσότεροι οργανισμοί προσπαθούν να βελτιώσουν τις συσκευασίες και την αντίδρασή τους με κάποια τρόφιμα αλλά δυστυχώς κάποια υλικά δοχείων αλλοιώνουν ελαφρώς τις γεύσεις.

Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να μην καταλαβαίνει τη διαφορά (παρά μόνο σε γνωστά αναψυκτικά που έχει συνηθίσει τη γεύση τους και καταλαβαίνει διαφορές) αλλά ο πιο σωστός τρόπος αποθήκευσης είναι τα γυάλινα δοχεία που δεν αλλοιώνουν καθόλου τη γεύση.

Πάντως οι ειδικοί που εργάζονται στην Coca Cola επιμένουν πως «η υπέροχη γεύση της Coca Cola είναι η ίδια ανεξαρτήτως της συσκευασίας μέσα στην οποία βρίσκεται». Μάλιστα αναφέρουν πως το γεγονός πως οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν περισσότερο το αναψυκτικό σε γυάλινο μπουκάλι είναι καθαρά και μόνο στο μυαλό τους. Άλλωστε είναι διαφορετική απόλαυση να βάζεις ένα μπουκάλι από γυαλί στο στόμα σου από ένα αλουμινένιο δοχείο.

Φυσικά πολλές φορές η αλλοίωση της γεύσης δεν εξαρτάται μόνο από τη συσκευασία αλλά και από το πόσο έχει εκτεθεί ένα προϊόν στον ήλιο και σε άσχημες συνθήκες αποθήκευσης αλλά και πόσο καιρό υπάρχει ένα αναψυκτικό πάνω στο ράφι του σουπερμάρκετ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε