Γιατί τα αναψυκτικά έχουν καλύτερη γεύση όταν τα πίνουμε από το γυάλινο μπουκάλι; - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Γιατί τα αναψυκτικά έχουν καλύτερη γεύση όταν τα πίνουμε από το γυάλινο μπουκάλι;


 
  
Υπάρχει λόγος που τα αναψυκτικά έχουν καλύτερη γεύση όταν τα πίνουμε από γυάλινα μπουκάλια και η βιοχημικός Sarah Risch, αναφέρει τον λόγο.

Μέσα... 
 
 
στη γυάλινη συσκευασία υπάρχουν πολυμερή, δηλαδή μόρια, τα οποία αποτελούνται από μικρότερες μονάδες που είναι ενωμένες μεταξύ τους. Στα γυάλινα μπουκάλια τα πολυμερή αντιδρούν με το υγρό των αναψυκτικών ενώ στα αλουμινένια δοχεία τα πολυμερή δεν απορροφούν όλη τη διαλυτή γεύση από το ποτό. Τέλος, στα πλαστικά υπάρχει ένα πολυμερές που λέγεται «ακεταλδεΰδη» και επηρεάζει τα αναψυκτικά αλλάζοντας ελαφρώς τη γεύση τους.

«Ενώ οι εταιρείες συσκευασίας και τροφίμων εργάζονται για την πρόληψη τυχόν αλληλεπιδράσεων, κάποιες ατυχίες μπορεί να συμβούν», τονίζει η Sarah Risch και προσθέτει πως το γυαλί είναι αδρανής ουσία και γι’αυτό είναι καλό να χρησιμοποιείται για διάφορα ποτά και αναψυκτικά καθώς δίνει καθαρή γεύση χωρίς αλλοιώσεις.

Σύμφωνα με το Popular Science οι περισσότεροι οργανισμοί προσπαθούν να βελτιώσουν τις συσκευασίες και την αντίδρασή τους με κάποια τρόφιμα αλλά δυστυχώς κάποια υλικά δοχείων αλλοιώνουν ελαφρώς τις γεύσεις.

Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να μην καταλαβαίνει τη διαφορά (παρά μόνο σε γνωστά αναψυκτικά που έχει συνηθίσει τη γεύση τους και καταλαβαίνει διαφορές) αλλά ο πιο σωστός τρόπος αποθήκευσης είναι τα γυάλινα δοχεία που δεν αλλοιώνουν καθόλου τη γεύση.

Πάντως οι ειδικοί που εργάζονται στην Coca Cola επιμένουν πως «η υπέροχη γεύση της Coca Cola είναι η ίδια ανεξαρτήτως της συσκευασίας μέσα στην οποία βρίσκεται». Μάλιστα αναφέρουν πως το γεγονός πως οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν περισσότερο το αναψυκτικό σε γυάλινο μπουκάλι είναι καθαρά και μόνο στο μυαλό τους. Άλλωστε είναι διαφορετική απόλαυση να βάζεις ένα μπουκάλι από γυαλί στο στόμα σου από ένα αλουμινένιο δοχείο.

Φυσικά πολλές φορές η αλλοίωση της γεύσης δεν εξαρτάται μόνο από τη συσκευασία αλλά και από το πόσο έχει εκτεθεί ένα προϊόν στον ήλιο και σε άσχημες συνθήκες αποθήκευσης αλλά και πόσο καιρό υπάρχει ένα αναψυκτικό πάνω στο ράφι του σουπερμάρκετ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες