Σε πλήρη ετοιμότητα και οι δύο μονάδες Υγείας της Ημαθίας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Σε πλήρη ετοιμότητα και οι δύο μονάδες Υγείας της ΗμαθίαςΤις τελευταίες ημέρες η ραγδαία αύξηση των θετικών κρουσμάτων και η ανάγκη νοσηλείας επιβεβαιωμένων θετικών στον covid ασθενών αντιμετωπίστηκε με επιτυχία.
Στην κλινική covid του ΓΝ Βέροιας από 8 νοσηλευόμενους αρχικά, φτάσαμε στους 19 όπως λένε οι πληροφορίες μας . Η επάρκεια σε νοσηλευτικό προσωπικό ,σε μέσα προστασίας και φαρμακευτική αγωγή δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης επιπλέον κλινών στη βάση του σχεδίου αντιμετώπισης του νέου κύματος.
Η ΜΕΘ βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακού από το ρεπορτάζ που κάναμε και  λειτουργική ετοιμότητα. Μέσα στο σαββατοκύριακο με εντολή της Διοίκησης μετακινήθηκαν και συγχωνεύθηκαν κλινικές στο ΓΝ Νάουσας. 
Έτσι δημιουργήθηκε και στη δεύτερη Μονάδα Υγείας της Ημαθίας κλινική covid νοσηλείας δυναμικότητας 12 ασθενών ενώ αυξήθηκε ο αριθμός διαθεσίμων κλινών στη Παθολογική.
 Να σημειωθεί πως το ΓΝ Ημαθίας διατηρεί το μικρότερο ποσοστό νοσούντων νοσηλευτών και ιατρών στον covid στο σύνολο των Περιφερειακών Νοσοκομείων. 
Ως σήμερα νόσησαν 2 γιατροί (ένας σε κάθε μονάδα) ενώ από τις ιχνηλατήσεις που ακολούθησαν στο υγειονομικό προσωπικό δεν διαπιστώθηκε διασπορά στις Μονάδες,γεγονός που αποδεικνύει την αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας των εργαζομένων και την ευλαβική εφαρμογή κανόνων νοσηλείας.Στα ευχάριστα νέα από τη λειτουργία της κλινικής covid του ΓΝ Βέροιας είναι ο μεγάλος αριθμός εξιτηρίων μεταξύ αυτών και 2 ασθενών με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα(νεφροπαθείς αιμοκαθαρούμενοι) οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς!
Στείλατε
18 λεπτά πριν
Να σημειωθεί πως σήμερα και οι δύο γιατροί επέστρεψαν στην εργασία τους και ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες