Οι τροφές που βοηθούν να ξεπεράσετε ανώδυνα το κρυολόγημα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Οι τροφές που βοηθούν να ξεπεράσετε ανώδυνα το κρυολόγημα


 
Κατά την διάρκεια του χειμώνα ερχόμαστε αρκετές φορές αντιμέτωποι με το κρυολόγημα, με την λύση να έρχεται από τις τροφές που καταναλώνουμε.

Πέρα... 
 
 
από τα κατάλληλα φάρμακα για τα οποία πρέπει να πάρουμε τη συμβουλή του γιατρού μας, υπάρχουν και τροφές που μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια του οργανισμού μας να ξεπεράσει το κρυολόγημα και καλό είναι να προσπαθήσουμε να τα εντάξουμε στη διατροφή μας.

Κεφίρ

Περιέχει καλά βακτήρια, που είναι απαραίτητα για την καλή υγεία και είναι τα γνωστά σε όλους ως προβιοτικά. Μια μελέτη του 2012 που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι τα προβιοτικά μπορεί να μειώσουν τα συμπτώματα και τον χρόνο ανάρρωσης για το κοινό κρυολόγημα. Τα προβιοτικά συμβάλλουν στην προώθηση της ισχυρής ανοσολογικής υγείας, ενώ είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή πέψη.

Βρώμη

Αν τρως κάθε πρωί ένα μπολ βρώμης λαμβάνεις μια καλή ποσότητα από β-γλυκάνες, που είναι γνωστές για τις ιδιότητες τους να μειώνουν τη χοληστερόλη και να τονώνουν το ανοσοποιητικό.

Κοτόσουπα

Τυχαία νομίζεις πάντα η μαμά σου σού έφτιαχνε κοτόσουπα; Καθόλου, γιατί βοηθά πραγματικά το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να καταπολεμήσει τα πρώτα στάδια της γρίπης. Ο ζωμός είναι καλός για ενυδάτωση και η πρωτεΐνη στο κοτόπουλο είναι ένα δομικό στοιχείο για τα κύτταρά σου.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, ένα λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία των κυττάρων από βλάβες. Μια ιταλική μελέτη του 2010 διαπίστωσε ότι μια φυσική χημική ουσία που βρίσκεται στα αμύγδαλα μπορεί να ενισχύσει την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος στη μόλυνση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες