Τρεις παρεξηγημένες τροφές που κάνουν καλό, αλλά πολλοί τις αποφεύγουν Με την προϋπόθεση να καταναλώνονται με μέτρο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Τρεις παρεξηγημένες τροφές που κάνουν καλό, αλλά πολλοί τις αποφεύγουν Με την προϋπόθεση να καταναλώνονται με μέτρο

 


  
 
Η αλήθεια είναι πως αρκετές από τις τροφές που ο πολύς κόσμος θεωρεί ως ανθυγιεινές, στην πραγματικότητα είναι πηγές πολύτιμων συστατικών για τον οργανισμό, με την προϋπόθεση να καταναλώνονται πάντα με μέτρο.

Πρόκειται...   

 
για κάποιες παρεξηγημένες τροφές που νομίζουμε ότι πρέπει να αποφεύγουμε, ενώ στην πραγματικότητα, έχουμε πολλούς λόγους να τις καταναλώσουμε.

Δείτε για παράδειγμα τρεις από αυτές…

Φυστικοβούτυρο

Πράγματι έχει πολλές θερμίδες, γι αυτό και πρέπει να κατανώλεται σε μικρές ποσότητες. Ομως μην ξεχνάτε ότι είναι πηγή πρωτεΐνης, μαγνησίου, βιταμίνης Ε, καλίου και αντιοξειδωτικών.

Ψωμί

Πρόκειται για αμυλούχους υδατάνθρακες που παχαίνουν. Ομως, το μυστικό είναι στην ποσότητα. Δηλαδή όπως πάντα, στο μέτρο. Η διατροφική αξία του μεν ψωμιού εξαρτάται από το είδους του αλευριού που χρησιμοποιείται κατά την παρασκευή του και όταν είναι ολικής άλεσης, είναι πιο πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο και ψευδάργυρο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες.

Πατάτα

Είναι πηγή βιταμίνης Β, σιδήρου, κάλλιου και ποτάσσιου, πρωτεΐνης , μεταλλικών αλάτων που έχουν ευεργετικά οφέλη. Στις πατάτες κακό κάνουν οι σάλτσες, το βούτυρο, το περιττό λάδι και τα λιπαρά αλλαντικά που μπορεί να τις συνοδεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες