Το ψήσιμο ψωμιού βοηθάει στη μείωση του άγχους - Ανακουφιστείτε από το στρες φτιάχνοντας νόστιμες λιχουδιές - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Το ψήσιμο ψωμιού βοηθάει στη μείωση του άγχους - Ανακουφιστείτε από το στρες φτιάχνοντας νόστιμες λιχουδιές  
  Το να διατηρείτε κάποιο χόμπι για να αποσπάσετε την προσοχή σας τόσο από την δουλειά σας, όσο και από τις ειδήσεις που μπορεί κάποιες φορές... 

 
 
να είναι αρνητικές ή ακόμη και καταθλιπτικές, ειδικά τον τελευταίο καιρό με τον Covid-19, είναι πολύ σημαντικό για την ψυχική σας υγεία.

Ένα από αυτά, που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει ιδιαιτέρως δημοφιλές, και το ψήσιμο οποιασδήποτε λιχουδιάς, γλυκιάς ή αλμυρής. Σύμφωνα με την επιστήμη, λοιπόν, το ψήσιμο, και κυρίως το ψήσιμο του ψωμιού, μπορεί να αποδειχθεί ως το τέλειο αγχολυτικό σε περιόδους εθνικής κρίσης, με τα οφέλη της ψυχικής υγείας που αποκομίζονται από αυτό να είναι πολύ σημαντικά και βαθιά.

Σύμφωνα με το www.realsimple.com η Elizabeth McKay, συγγραφέας της μελέτης και αναπληρώτρια καθηγήτρια εργασιακής θεραπείας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου Napier, δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNN ότι το ψήσιμο του ψωμιού αποδεικνύεται ως ένα πολύ καλό αγχολυτικό, καθώς τόσο το ζύμωμα της ζύμης, όσο και ο σχηματισμός της σωστής φόρμας του βοηθάει στην εκτόνωση ενός μέρους της έντασής μας.

Επίσης, η διαδικασία της αναμονής για το φούσκωμα της ζύμης μέσα σε κάποιες ώρες, δημιουργεί την αίσθηση μιας, ακόμη και καθυστερημένης λόγω της ώρας που πρέπει να περάσει, ικανοποίησης. Είναι σημαντικό, να θυμόμαστε, λοιπόν, σύμφωνα με την McKay, η οποία αναφέρθηκε ακόμη και στον κορονοϊό, ότι ακόμη κι αν φαίνεται απρόσιτο αυτήν την στιγμή, κάποτε θα υπάρξει ένα τέλος σε ό,τι κι αν μας ταλανίζει.

Τέλος, σύμφωνα με τον Michael Kocet, σύμβουλο ψυχικής υγείας και πρόεδρο στο τμήμα εκπαίδευσης συμβούλων υγείας στο The Chicago School of Professional Psychology, είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε ένα χόμπι, και το ψήσιμο είναι ένας τρόπος για να γεμίσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας, να χαλαρώσουμε και τελικά να νιώσουμε την αίσθηση της ολοκλήρωσης. Κάτι, που μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του άγχους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες