Tα οφέλη της κατανάλωσης σοκολάτας στην διατροφή των παιδιών - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Tα οφέλη της κατανάλωσης σοκολάτας στην διατροφή των παιδιών




 
  H σοκολάτα μπορεί να αποτελεί το αγαπημένο γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους, όμως έχει χαρακτηριστεί και ως ένα από τα πιο απαγορευμένα γλυκά που υπάρχουν στην αγορά.

Η...  



σύσταση της σοκολάτας είναι γνωστό ότι περιέχει ορισμένα στοιχεία και ουσίες που επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Έχουν γίνει έρευνες όπου μετρήθηκε η ανταπόκριση του εγκεφάλου κάποιου που κατανάλωσε μισή από μια κανονική πλακέτα σοκολάτας, ή 48 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας με 70% κακάο.

Τα πρώτα σημάδια ανταπόκρισης του εγκεφάλου φάνηκαν από την πρώτη δαγκωματιά, καθώς τα χημικά συστατικά του εγκεφάλου, όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη, αυξήθηκαν με την κατανάλωση της σοκολάτας και το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη διάθεση, καθώς το κακάο απορροφάται στο κυκλοφορικό, προσφέροντάς μας ευχαρίστηση.

Η μαύρη σοκολάτα συνιστάται από τους ειδικούς, καθώς παίζει ζωτικό ρόλο στην ενεργοποίηση της παρουσίας φλαβονοειδών στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου. Αυτά τα στοιχεία, όταν διεγείρονται, έχουν ως αποτέλεσμα τα παιδιά να έχουν καλύτερη συγκέντρωση και αποτελεσματική μνήμη. Επιπλέον, η μαύρη σοκολάτα περιέχει και αρκετά θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, βιταμίνες Α και Ε και πολλά άλλα.

Ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωση της σοκολάτας για τα παιδιά;
  • Η σοκολάτα συμβάλλει στην καταπολέμηση του άγχους. Περιέχει τρυπτοφάνη η οποία βελτιώνει τη θετική διάθεση
  • Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, ειδικά σε άτομα με υπέρταση
  • Επίσης συμβάλλει στη μείωση της ανάπτυξης της πλάκας και αποτρέπει την τερηδόνα
  • Η μαύρη σοκολάτα περιέχει μέταλλα όπως σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό, μαγγάνιο, κάλιο, ψευδάργυρο και σελήνιο που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των παιδιών
  • Η μαύρη σοκολάτα έχει αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην αποφυγή ασθενειών
  • Η μαύρη σοκολάτα έχει συστατικά που είναι ωφέλιμα για το δέρμα των έφηβων παιδιών
  • Η σοκολάτα δρα ως διεγερτικό και δίνει ενέργει
Πόση σοκολάτα κάνει να τρώνε τα παιδιά;

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο, Ευσταθία Παπαδά, η ενδεδειγμένη συχνότητα κατανάλωσης της σοκολάτας για τα παιδιά είναι περίπου 2 φορές την εβδομάδα και σε ποσότητα περίπου 30 γραμμαρίων.

Όσο για το από ποια ηλικία και έπειτα μπορούν τα παιδιά να φάνε σοκολάτα, καλό είναι να έχουν συμπληρώσει τον 24ο μήνα από τη γέννησή τους και αυτό γιατί το πεπτικό σύστημα του μωρού μπορεί να μην έχει αναπτυχθεί αρκετά για να το επεξεργαστεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες