Αυτές είναι οι ουσίες που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και δεν πρέπει να αναμιγνύετε - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Αυτές είναι οι ουσίες που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και δεν πρέπει να αναμιγνύετε


   
 
 
  Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο του συνδυασμού διαφορετικών οικιακών καθαριστικών.

Το... 

 
 
πρόβλημα είναι ότι αναμιγνύοντας κάποιες ουσίες μπορεί να δημιουργήσετε επιβλαβείς πτητικές ενώσεις, δηλαδή χημικά αέρια που έχουν πολύ επικίνδυνες επιπτώσεις στην υγεία. Δείτε προσεκτικά ποιές ουσίες σε προϊόντα καθαρισμού, που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, δεν πρέπει ποτέ να αναμιγνύετε…

Δύο διαφορετικά καθαριστικά: Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι εάν αναμίξουν το καθαριστικό για τα παράθυρα με λίγο καθαριστικό γενικής χρήσης θα πετύχουν καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά αυτό είναι μεγάλο λάθος. Δεν πρέπει να συνδυάζετε αυθαίρετα χημικές ενώσεις, επειδή κάθε προϊόν καθαρισμού έχει δημιουργηθεί για ένα συγκεκριμένο λόγο.

Οινόπνευμα εντριβής και χλωρίνη: Αυτός ο συνδυασμός είναι ιδιαίτερα απαγορευτικός. Πρόκειται για μίγμα χλωροφορμίου και υδροχλωρικού οξέος. Δεν πρέπει ποτέ να κάνετε αυτόν το συνδυασμό.

Χλωρίνη με αμμωνία: Αυτός ο συνδυασμός οδηγεί σε θανατηφόρες εξατμίσεις. Παράγει κυρίως χλωραμίνες, οι οποίες μπορεί να είναι επιβλαβείς για τα μάτια σας και είναι πολύ επικίνδυνες εάν τις εισπνεύσετε.

Χλωρίνη με ξύδι: Οποιοδήποτε είδος οξέος θέλει ιδιαίτερη προσοχή στο χειρισμό του. Το γεγονός ότι και το ξύδι είναι ένα είδος οξέος, κάνει αυτόν το συνδυασμό πραγματικά επιβλαβή. Όταν αναμιγνύονται αυτά τα δύο, το προϊόν είναι ένα θανατηφόρο μίγμα αερίων χλωρίου.

Μαγειρική σόδα και ξύδι: Είναι δύο υλικά που προτείνονται και είναι όντως ευεργετικά για πολλές χρήσεις πέραν της μαγειρικής, αλλά απαιτούν μεγάλη προσοχή. Η μαγειρική σόδα είναι βάση και το ξύδι είναι όξινο, κάτι που σημαίνει ότι όταν τα συνδυάζετε παίρνετε ουσιαστικά νερό και οξικό οξύ νατρίου. Το ξύδι κάνει επίσης τη μαγειρική σόδα να «κοχλάζει» και εάν τα συνδυάσετε και τα βάλετε σε ένα κλειστό δοχείο το μίγμα μπορεί να σκάσει.

Οξυζενέ και ξύδι: Αν και αυτός ο συνδυασμός είναι εν πολλοίς ασφαλής, υπάρχει μία σημαντική λεπτομέρεια: μπορείτε να εφαρμόσετε το ένα μετά το άλλο σε μια επιφάνεια, αλλά ενδιαμέσως πρέπει να τη σκουπίσετε. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να τα συνδυάσετε αυτά τα δύο υλικά μέσα στο ίδιο δοχείο. Εάν τα ανακατέψετε θα πάρετε υπεροξικό οξύ, το οποίο είναι πολύ επιβλαβές και μπορεί να βλάψει το δέρμα σας, τα μάτια και το αναπνευστικό σας σύστημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες