Να γιατί δεν πρέπει να πετάς το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά



     
 
  Συνηθίζεται να σουρώνουμε τα ζυμαρικά, αφότου τα βράσουμε, κι εν συνεχεία να πετάμε το νερό.

Ωστόσο, αυτό... 

 
 
το νερό χάρη στην περιεκτικότητά του σε άμυλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Εμείς σας παρουσιάζουμε, ενδεικτικά, κάποιες χρήσεις του…

Για σάλτσες ή πέστο: Πρόσθεσε λίγο από το νερό για να κάνεις τις σάλτσες και τα ριζότο σου κρεμώδη και γυαλιστερά. Λειτουργεί ως τέλειος συνδυαστικός παράγοντας για τη σάλτσα ντομάτας.

Για να ποτίσεις τα λουλούδια: Άφησέ το να κρυώσει και πότισε με αυτό τα λουλούδια σου. Τα φυτά σου σίγουρα θα το απορροφήσουν αμέσως.

Για να μαλακώσεις όσπρια: Μούλιασε τα όσπρια σε αυτό το νερό, για να μαλακώσουν πιο γρήγορα.

Για να καθαρίσεις βρόμικα σκεύη: Όσο ακόμα είναι ζεστό, ρίξε το μέσα σε ταψιά και κατσαρόλες με καμένα υπολείμματα τροφών και κάνε το καθάρισμα παιχνιδάκι.

Για να κάνεις σπα ποδιών: Εάν υποφέρεις από κουρασμένα ή πρησμένα πόδια, σίγουρα θα πρέπει να το δοκιμάσεις. Τόσο το ζεστό νερό όσο και τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει θα αφήσουν τα πόδια σου απαλά και ανανεωμένα.

Για τα μαλλιά: Τα ταλαιπωρημένα μαλλιά θα αναζωογονηθούν και θα γίνουν πιο απαλά ύστερα από ένα 10λεπτο μασάζ με αυτό το νερό. Ξέπλυνε καλά και μετά χρησιμοποίησε το κανονικό σαμπουάν.Για το βράσιμο των λαχανικών: Βάλε το νερό σε μια κατσαρόλα και όσο είναι ακόμα καυτό τοποθέτησε ένα καλάθι ατμού από πάνω και μαγείρεψε τα λαχανικά με τον πιο υγιεινό τρόπο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια