Πέρασε το νομοσχέδιο Αυγενάκη... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Πέρασε το νομοσχέδιο Αυγενάκη...

 













 Οι βουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν το νομοσχέδιο Αυγενάκη για την «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.), Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και...
άλλες διατάξεις», με την κυβέρνηση να δέχεται σφοδρή κριτική από τα υπόλοιπα κόμματα.

Σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο, προβλέπεται η διεξαγωγή των εκλογών των αθλητικών Ομοσπονδιών από τον Νοέμβριο έως τις 15 Φεβρουαρίου. 

Το σχέδιο νόμου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, γεγονός που οδήγησε σε πολύωρη συζήτηση σε υψηλούς τόνους στη Βουλή. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν «όχι» στο νομοσχέδιο αλλά και στο άρθρο 7 που προβλέπει τον νόμο διεξαγωγής των εκλογών.

Παράλληλα, η FIFA και η UEFA έχουν καταστήσει με σαφήνεια τη θέση τους όσον αφορά τις προσπάθειες κυβερνητικών παρεμβάσεων στο αυτοδιοίκητο των αθλητικών Ομοσπονδιών. Μεταξύ άλλων, μέσω επιστολής είχαν τονίσει ότι υπάρχει ακόμη και το ενδεχόμενο ποδοσφαιρικού Grexit εάν οι εκλογές της ΕΠΟ δεν διεξαχθούν στις 9 Οκτωβρίου.

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες