Πως να βοηθήσουμε τα παιδιά να συνηθίσουν την μάσκα; - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Πως να βοηθήσουμε τα παιδιά να συνηθίσουν την μάσκα;


Σύντομα το σχολείο θα είναι πάλι μέσα στην καθημερινότητα μας. Αφήνουμε τις διακοπές μας πίσω και τα κουβαδάκια στην θάλασσα και μπαίνουμε πάλι στον ρυθμό του χειμώνα. Ευτυχώς κάποιες αγαπημένες μας συνήθειες όπως το NetBet casino δεν χρειάζεται να τις εγκαταλείψουμε. Με πάνω από δέκα χρόνια λειτουργίας σε όλο τον κόσμο και πάνω από 1000 παιχνίδια η Netbet είναι εδώ να μας κρατήσει συντροφιά και τον χειμώνα.   

Πως θα βοηθήσουμε τα παιδιά μας μέσα στο σπίτι; 


Δυστυχώς τα παιδιά μας από πολύ μικρά θα πρέπει να ενσωματώσουν την μάσκα στην καθημερινότητα τους. Είναι κάτι που δεν γίνεται να το αποφύγουμε και κατά πάσα πιθανότητα θα κρατήσει και πολύ καιρό. Για τις μικρότερες ηλικίες θα είναι ακόμα πιο δύσκολο μιας και όλοι γνωρίζουμε πως μερικές φορές ακόμα και να φοράνε ένα καπέλο για τον ήλιο είναι μεγάλη πρόκληση για τον γονέα. Έτσι σκεφτήκαμε μερικά τρικ για να βοηθήσουμε τα παιδιά να εξοικειωθούν με την μάσκα. 

   

    Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε θετική στάση απέναντι στο μέτρο αυτό. Αν τα παιδιά μας δουν πως εμείς οι ίδιοι ζοριζόμαστε και μιλάμε αρνητικά για αυτό τότε είναι σχεδόν σίγουρο πως θα έχουν και εκείνα την ίδια αντιμετώπιση. Οπότε ας σκεφτούμε το θετικό, το οποίο είναι η προστασία από τον Covid-19 αλλά και η γενικότερη προστασία από όλους τους ιούς που μας επισκέπτονται κάθε χρόνο. Φανταστείτε να βιώσετε έναν χρόνο χωρίς καμία γαστρεντερίτιδα ή χωρίς καμία λοίμωξη του αναπνευστικού. Χρησιμοποιήστε και αυτό το επιχείρημα για να ενθαρρύνετε τα παιδιά για την χρήση της όσο και αν τα αρχικά ενοχλεί.


Προσπαθήστε να φοράτε όλοι μαζί στο σπίτι τη μάσκα για μία ώρα. Αν ξεκινήσετε να τη φοράτε για μία ώρα και μετά σταδιακά το αυξήσετε τότε θα είναι πιο εύκολη η προσαρμογή στις πολλές ώρες. Επίσης παίξτε κάτι μαζί όπως ένα παζλ, ένα επιτραπέζιο και να φοράτε την μάσκα. Περάστε χρόνο βλέποντας τηλεόραση ή διαβάζοντας ένα βιβλίο φορώντας μάσκες. Προσπαθήστε να κάνετε μία συζήτηση φορώντας την για να καταλάβει το παιδί πόσο πιο δυνατά πρέπει να μιλάει.


Αν τα παιδιά σας είναι μικρά μπορείτε να δημιουργήσετε μαζί μάσκες. Είτε να φτιάξετε από διάφορα υφάσματα για όλη την οικογένεια, είτε να φτιάξετε μάσκες για τα λούτρινα. 


Πως θα βοηθήσουμε τα παιδιά μας έξω από το σπίτι; 


Βγείτε έξω για έναν περίπατο με τις μάσκες σας. Αν υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι γύρω σας, τότε είναι ευκαιρία να εξασκηθείτε στο να κρατάτε αποστάσεις. Χρησιμοποιήστε το ως ευκαιρία να μιλήσετε με το παιδί σας για ποιο λόγο είναι ακόμα σημαντικό να διατηρήσετε την απόσταση τους, ακόμα και όταν όλοι φορούν μάσκες.

Αν επιλέξετε να κάνετε μία βόλτα στη φύση και είστε ολομόναχοι δεν χρειάζεται να φοράτε μάσκα, αν όμως βλέπετε και άλλους ανθρώπους κοντά, τότε δείξετε στα παιδιά με το παράδειγμα σας πως πρέπει να φοράτε την μάσκα. 

Φορέστε την μάσκα όταν πάτε να πάρετε παγωτό ή να επισκεφθείτε την αγαπημένη του παιδική χαρά . Πηγαίνετε σε διάφορα μέρη για να δει το παιδί σας στην πράξη την απόσταση που πρέπει να κρατάει και επιβραβεύστε το όταν τα καταφέρνει. 

Είναι πολύ δύσκολο αυτό που βιώνουμε εμείς και τα παιδιά μας. Επίσης είναι λυπηρό να βλέπουμε εμάς και τους συνανθρώπους μας να φοράνε μάσκα. Αυτή η βραχυπρόθεσμη πραγματικότητα όμως θα βοηθήσει αυτόν τον χειμώνα όλο το κοινωνικό σύνολο να έχει καλύτερη υγεία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες