Άνοιγμα σχολείων: Τι θα συμβεί με τις εκδρομές.. - ΛΑΪΚΟΥΡΑ-NEWS-Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία

Breaking

2 Σεπ 2020

Άνοιγμα σχολείων: Τι θα συμβεί με τις εκδρομές..


Τι προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις αθλητικές δραστηριότητες και τα εργαστήρια...

Τα πάνω - κάτω έχει φέρει η πανδημία του κορονοϊού στην καθημερινότητα των μαθητών. Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου με τα παιδιά να φορούν τη μάσκα τους και να έχουν στο χέρι τους το ατομικό τους παγούρι. Τι θα συμβεί όμως με τις εκδρομές και τους περιπάτους; Πώς θα γίνονται οι επισκέψεις στα μουσεία και σε δημόσια κτίρια; Τι αλλάζει στις...
αθλητικές δραστηρίοτητες και στα εργαστήρια;

Κατά την επίσημη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (1/9) η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τόνισε πως τη φετινή σχολική χρονιά δεν θα πραγματοποιούνται εκδρομές και συνέδρια.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το αρμόδιο υπουργείο οι επισκέψεις μαθητών σε μουσεία ή σε άλλα δημόσια κτήρια θα πραγματοποιούνται ανά τμήμα.

Για τα ομαδικά παιχνίδια και τις αθλητικές δραστηριότητας προβλέπονται μικρές, σταθερές ομάδες ενώ δεν θα διεξαχθούν σχολικά πρωταθλήματα.

Επίσης σταθερές ομάδες συνεργασίας και καθαρισμός του εξοπλισμού που θα χρησιμοποιείται προβλέπεται και για τα εργαστήρια στο σχολείο.

«Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε και το αγαθό της Υγείας και το αγαθό της Εκπαίδευσης. Από αυτή την κρίση θα βγούμε πιο δυνατοί», είπε η υπουργός.

Όπως συμπλήρωσε, η λειτουργία του διδακτικού έτους θα γίνει με όλους τους μαθητές και αυξημένα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους και θα διανεμηθεί δωρεάν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων.

«Δεν θα διστάσουμε να υιοθετήσουμε νέα μέτρα πιο αυστηρά ή πιο επιεική» δήλωσε και ανέφερε πως «είναι έτοιμες οι επικαιροποιημένες οδηγίες που θα σταλούν στα σχολεία»..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε