Έτσι θα κάνεις το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι… παιχνιδάκι - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Έτσι θα κάνεις το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι… παιχνιδάκι

 


 
 
 
 
    Για πολλούς το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι αποτελεί μια απίστευτα εκνευριστική και βαρετή διαδικασία, αφού παίρνει χρόνο, είναι κουραστικό μια και... 
 
 
 
απαιτεί ορθοστασία, ενώ κάποια σκεύη δεν είναι πάντα εύκολο να καθαριστούν.

Ωστόσο, το μόνο που χρειάζεται είναι σωστή οργάνωση και όλα τα άλλα γίνονται πιο απλά.

Μούλιασμα: Δεν υπάρχει πάντα διάθεση να πλύνεις τα πιάτα στην ώρα τους και για αυτό τα αφήνεις στο νεροχύτη. Η καλύτερη λύση, μετά το πλύσιμο, θα ήταν να τα ξεπλύνεις με νερό ώστε να μη μείνουν υπολείμματα και να τα αφήσεις με νερό να μουλιάσουν. Έτσι, δεν θα παιδευτείς και δεν θα χάσεις χρόνο τρίβοντας, όταν έρθει η ώρα να τα πλύνεις.

Σειρά προτεραιότητας: Για να μη σπαταλάς και χρόνο και σαπούνι, ξεκίνα να πλένεις τα πιάτα με τη σειρά. Η λογική λέει ξεκινάμε από το πιο καθαρό και καταλήγουμε στο πιο βρόμικο, έτσι ώστε όσο πλένεις να πέφτει νερό στα άπλυτα και να μαλακώνουν τα λίπη. Ξεκίνα να πλένεις τα ποτήρια, έπειτα τα μαχαιροπίρουνα, μετά τα πιάτα και τέλος τα μαγειρικά σκεύη. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα γλιτώσεις χρόνο, αλλά θα αποφύγεις να πάρουν άσχημες μυρωδιές π.χ. τα ποτήρια από τις κατσαρόλες.

Απορρυπαντικό πιάτων: Επίλεξε ένα υγρό πιάτων με τα σωστά συστατικά. Προμηθεύσου αντιβακτηριδιακό υγρό σαπούνι για τα πιάτα με γαλακτικό οξύ, ώστε να απομακρύνει τα βακτήρια και να κάνει το πλύσιμο πιο εύκολο.

Σφουγγάρι: Υπάρχουν σφουγγάρια που θα κάνουν τη διαδικασία του πλυσίματος πολύ πιο εύκολη. Στο εμπόριο θα βρεις σφουγγάρια που έχουν «σύρμα» από πλαστικό και λειτουργούν πολύ καλά στα πιάτα, χωρίς να αφήνουν γρατσουνιές.Έλεγξε τη θερμοκρασία: Εάν έχουν μείνει λίπη στα πιάτα που έχουν ξεραθεί και δεν φεύγουν, βάλε τα μέσα σε ζεστό νερό, για ακόμα πιο δραστικό αποτέλεσμα. Από την άλλη, χρησιμοποίησε κρύο νερό για να ξεκολλήσεις τα γαλακτοκομικά και τις αμυλούχες τροφές Εάν θέλεις για παράδειγμα να απομακρύνεις το βούτυρο, χρησιμοποίησε κρύο νερό. Το ζεστό θα το κάνει κολλώδες και θα είναι δύσκολο να βγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες