Η ντομάτα κάνει καλό και στην περιποίηση του δέρματος - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Η ντομάτα κάνει καλό και στην περιποίηση του δέρματος




 

     Η κατανάλωση της ντομάτας έχει τα δικά της οφέλη στην υγεία, είτε την τρώμε ωμή σε σαλάτες είτε επεξεργασμένη, σε μορφή σάλτσας.

Στην... 

Ελλάδα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και συνηθίζεται να τη χρησιμοποιούμε παντού. Ωστόσο, δεν κάνει καλό μόνο στην υγεία μας, αλλά και στην περιποίηση του δέρματός μας. Οι ντομάτες είναι γεμάτες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και είναι «χαμηλών θερμίδων, αλλά θρεπτικά πυκνές, που σημαίνει ότι είναι γεμάτες με μεγάλες ποσότητες βιταμινών, ανόργανων συστατικών και φυτοθρεπτικών συστατικών.

Η έντονη κόκκινη απόχρωση της ντομάτας προέρχεται από ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που είναι γνωστό ως λυκοπένιο. Είναι, επίσης, γεμάτη με βιταμίνη C, φυτικές ίνες, κάλιο, ακόμα και φολικό.

Οι ντομάτες έχουν πολλαπλά οφέλη στην περιποίηση του δέρματος. Πριν αρχίσεις να αλείφεις χυμό ντομάτας στο δέρμα σου ή να τρίβεις φέτες ντομάτας στο πρόσωπό σου, όμως, πρέπει να προσέξεις το εξής: h ντομάτα, όπως και κάθε τι όξινο, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Άρα, πρέπει πρώτα να την τεστάρεις στο δέρμα σου και μετά να προχωρήσεις σε εκτεταμένη χρήση της.

Υπάρχουν, βέβαια, πολλά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που είναι ειδικά σχεδιασμένα, βάσει των ιδιοτήτων του καροτενοειδούς, και δεν προκαλούν ερεθισμούς. Η βιταμίνη C, που συναντούμε στις ντομάτες, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ το λυκοπένιο προστατεύει τις ελεύθερες ρίζες και τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Για το δέρμα, το λυκοπένιο όχι μόνο εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, αλλά επίσης προστατεύει από το οξειδωτικό στρες και την υπεριώδη ακτινοβολία, δηλαδή τον ήλιο. Όπως και στη λήψη από το στόμα, το λυκοπένιο έχει αποδειχθεί ότι έχει επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες