Το φιόρδ της Ζακύνθου με τα πέτρινα «μπαλκόνια» - Μια παραλία που όμοιά της δεν συναντάται πουθενά αλλού - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Το φιόρδ της Ζακύνθου με τα πέτρινα «μπαλκόνια» - Μια παραλία που όμοιά της δεν συναντάται πουθενά αλλού


  
 
 
 
      Δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη παραλία με αμμώδη ακτή και ρηχά νερά. Το Πόρτο Ρόξα στο... 

 
 
 
 
 
δυτικό τμήμα της Ζακύνθου (25 χλμ. από την πόλη της Ζακύνθου), είναι ένας βραχώδης κόλπος, ο οποίος εκπλήσσει ευχάριστα τον επισκέπτη του νησιού με την ασυνήθιστη «αγριάδα» και ομορφιά του.

Το εντυπωσιακό και άκρως διαφορετικό και μοναδικό στοιχείο της συγκεκριμένης παραλίας είναι το γεγονός ότι δεν πρόκειται για παραλία, με την ευρύτερη έννοια της λέξης που όλοι έχουμε στο μυαλό μας.
Το βραχώδες τοπίο του νησιού δημιουργεί έναν μικρό κόλπο χωρίς ακτή με αμμουδιά ή βότσαλο. Για να κολυμπήσει κανείς, λοιπόν, στα καταγάλανα και διαυγή νερά στην μικρή «πισίνα» που σχηματίζεται από τα νερά του Ιονίου υπάρχουν δύο επιλογές.

Η μία είναι με απευθείας βουτιά από έναν ειδικά διαμορφωμένο βατήρα, προσαρμοσμένο στα βράχια, ύψους τεσσάρων μέτρων περίπου.

Η δεύτερη, για τους όχι και τόσο τολμηρούς, η κατάβασαη από την ξύλινη σκάλα που έχει δημιουργηθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των λουόμενων. Δίπλα στον κόλπο λειτουργεί ταβέρνα, όπου μπορείτε να γευματίσετε, αλλά και να προμηθευτείτε τα απαραίτητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες