Τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων - Τι λένε οι ειδικοί - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων - Τι λένε οι ειδικοί


Για τις 7 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένο το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, ωστόσο κανείς ακόμα δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα με ποιον τρόπο θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα τη νέα σχολική χρονιά, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι δεν έχουν παρθεί οι οριστικές αποφάσεις και τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας, αλλά με τα έως τώρα δεδομένα ο προσανατολισμός είναι για πλήρη λειτουργία των σχολείων με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι ομόφωνα αποφασίστηκε από την επιτροπή το άνοιγμα των σχολείων με όσα μέτρα χρειαστεί να ληφθούν. Δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια. Κανονική επαναλειτουργία με μέτρα ή εκ περιτροπής. «Η προτεραιότητα είναι ό,τι οριστεί από την αρμόδια επιτροπή να εφαρμοστεί», τόνισε.


Σύμφωνα με την κα Ζαχαράκη 1.100.000 μαθητές έχουν εγγραφεί στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο με την τηλεκπαίδευση. Για τη χρήση μάσκας, είπε ότι, αν αποφασιστεί τα παιδιά να τη φορούν στο σχολείο, θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα. «Εφαρμόζουμε υγειονομικούς κανόνες και φροντίζουμε και για το παιδαγωγικό κομμάτι», υπογράμμισε η κ. Ζαχαράκη. Σχετικά με την ύλη, ανέφερε πως όπου κρίνεται ότι χρειάζεται θα επαναληφθούν κάποια κομμάτια. Οι επισκέψεις σε θέατρα και μουσεία μέχρι στιγμής δεν επιτρέπονται.

«Τα σχολεία είναι μια πολύ δύσκολη εξίσωση, έχουμε όλοι ευθύνη σαν κοινωνία να προσπαθήσουμε να αναστρέψουμε την κατάσταση ώστε μετά τον Δεκαπενταύγουστο να μην δούμε τέτοια φαινόμενα, να δούμε ελάττωση των κρουσμάτων, για να μπορούμε να πούμε ότι θα ανοίξουν τα σχολεία και οι μαθητές θα πάνε στον φυσικό τους χώρο» δήλωσε στον Realfm 97,8 ο ομότιμος καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείο Υγείας Γεώργιος Δαΐκος,

Ο Μάριος Λαζανάς, λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων,σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο Μάριος Λαζανάς, είπε: "Εφόσον ανοίξουν τα σχολεία θα γίνει με τα πιο ασφαλή μέτρα για τα παιδιά, το προσωπικό και τις οικογένειές τους. Η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς ορίστηκε η 7η Σεπτεμβρίου. Αν υπάρξει κάποια τραγική εξέλιξη της επιδημίας δεν μπορώ να πω τι θα γίνει".

Από την πλευρά του ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας την Πέμπτη στην ΕΡΤ3 εξέφρασε τον προβληματισμό του για το άνοιγμα των σχολείων. «Καταρχάς θα πρέπει τα σχολεία οπωσδήποτε να ανοίξουν, δεν είναι εύκολο να μάθουν γράμματα τα παιδιά έτσι. Να μείνουν ένα χρόνο ακόμα εκτός σχολείων; Δεν το συζητάμε. Ο χειμώνας είναι μπροστά, το φθινόπωρο είναι μπροστά τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν. Βεβαίως μπορεί να ανοίξουν με μάσκες και με μέτρα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρχει μια τέτοια διάδοση του ιού με τόσο δυσάρεστες επιπτώσεις που θα χρειαστεί αυτό να αναθεωρηθεί. Αυτό θα αναθεωρηθεί μόνο αν αρχίσουμε να ζούμε μια τραγωδία στην πατρίδα. Έτσι πιστεύω ότι είναι η λογική τάξη των πραγμάτων όσον αφορά τα σχολεία» είπε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες