Ιωάννινα: Κοσμοσυρροή στην Κακαβιά... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Ιωάννινα: Κοσμοσυρροή στην Κακαβιά...


Απίστευτες είναι οι εικόνες που εκτυλίσσονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Η κίνηση προς την είσοδο, κυρίως όμως προς την έξοδο θυμίζει άλλες εποχές και οι...

 ουρές των οχημάτων ανέρχονται σε χιλιόμετρα.

Το Σάββατο εισήλθαν στην χώρα μας 1564 άτομα ενώ πέρασαν στην Αλβανία 3.170!!!

Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η κίνηση την Κυριακή καθώς Βορειοηπειρώτες και Αλβανοί επιστρέφουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου.

Ίδια αναμένεται να είναι η κατάσταση και τις επόμενες ημέρες ενώ από πολλές πλευρές επισημαίνεται ότι με δεδομένο το μέτρο της επταήμερης καραντίνας που θα εφαρμοστεί από τις 16 Αυγούστου πολλοί θα επιστρέψουν νωρίτερα στην Ελλάδα από μία χώρα όπου η πανδημία είναι σε έξαρση.

Τονίζουν ότι το μέτρο θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή νωρίτερα για την μεγαλύτερη προστασία της δημόσιας υγείας.

Στην Κακαβιά παραμένει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί δειγματοληψίες ενώ από την Δευτέρα αναμένεται να καλύπτεται υγειονομικά από τις επτά το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, σε όλη δηλαδή την διάρκεια λειτουργίας.

Τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις που γίνονται δεν γίνονται γνωστά στις τοπικές αρχές παρά μόνο περιλαμβάνονται στο γενικό σύνολο που δίνεται καθημερινά για τις «πύλες εισόδου».

Ωστόσο το Υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προφανώς έχουν ακριβή εικόνα για τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων.

Η πανδημία στην Αλβανία

Κάθε μέρα και χειρότερα στην Αλβανία. Η πανδημία καλπάζει χωρίς η κυβέρνηση της χώρας να φαίνεται ότι έχει τον τρόπο να ελέγξει την κατάσταση.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ανάμεσά τους ο πιο διάσημος γλύπτης της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας επιβεβαιώθηκαν άλλα 136 κρούσματα ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου πραγματοποιήθηκαν μόλις 561 τεστ γεγονός που δείχνει ότι ένας στους πέντε πολίτες έχει μολυνθεί από τον Covid-19.

Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 2.870 με την πλειοψηφία να είναι στα Τίρανα ενώ το Υπουργείο Υγείας δίνει 31 κρούσματα στην περιοχή του Αργυροκάστρου...

Πηγή: epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες