Ενοικιάσεις ακινήτων– Τι πρέπει να ξέρετε - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Ενοικιάσεις ακινήτων– Τι πρέπει να ξέρετε



Αυτή τη στιγμή δεν είναι τόσο εύκολο να νοικιάσει κανείς ένα ακίνητο. Αυτό γίνεται επειδή η δυσκολία για να αγοράσεις ένα κομμάτι γη αυξάνεται συνεχώς. Έτσι η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν μπορεί να εξοικονομήσει αρκετά για να αγοράσει κάποιο ακίνητο. Ως επακόλουθο αρκετά ακίνητα πλέον στον κόσμο δεν χρησιμοποιούνται. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τα ακίνητα στην Ελλάδα.

Έτσι αρκετοί πλέον νοικιάζουν ακίνητα αντί να αγοράζουν. Φυσικά υπάρχουν πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα στο να ενοικιάσει κάποιος ένα ακίνητο όπως είναι ένα σπίτι. Για εκείνους που έχουν μόνιμο και σταθερό εισόδημα , έχουν εγκατασταθεί σε κάποιο μέρος έχοντας εκεί μια προσωπική ζωή το να νοικιάσουν μια μόνιμη κατοικία κάπου αλλού ίσως και να μην είναι η πιο λογική λύση. Ωστόσο για εκείνους που δεν έχουν μια σταθερό εισόδημα από κάπου η ενοικίαση ενός σπιτιού είναι η μόνη βιώσιμη λύση.

Εκείνοι που επιλέγουν να νοικιάσουν ένα ακίνητο αντί να το αγοράσουν συνήθως δεν είναι βέβαιοι για το μέλλον τους. Ίσως μπορεί να το κάνει αυτό επιδιώκοντας μια νέα καριέρα, να μετακόμιση κάπου που να έχει θερμότερο κλίμα ή κάπου που υπάρχει ένα αγαπητό πρόσωπο στο οποίο θέλει να είναι κοντά. Πολύ ενοικιάζουν ένα ακίνητο για να απολαμβάνουν εκεί  τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Αν μετακομίζετε σε μια νέα πόλη η πιο λογική επιλογή θα ήταν να νοικιάσετε πρώτα κάποιο σπίτι έτσι ώστε να εξοικειωθείτε με την  περιοχή και κατόπιν να αγοράσετε ένα ακίνητο που θα είναι κατάλληλο για εσάς. Το να ενοικιάσετε κάπου σας δίνει την ελευθερία να μετακινήστε συχνά μέχρι να βρείτε το μέρος που ταιριάζει καλύτερα με τον τρόπο που ζείτε.

Πολλοί οι οποίοι επιλέγουν τελικά να ενοικιάσουν παρά να αγοράσουν κάποιο σπίτι το κάνουν αυτό επειδή θέλουν να έχουν λιγότερες ευθύνες από αυτές που έχει ένα δικό σου σπίτι προφανώς χρεωμένο από κάποιο δάνειο. Επίσης, αν υπάρξει κάποια βλάβη στο σπίτι ο ενοικιαστής δεν θα έχει καμία ευθύνη για αυτό και έτσι ο ιδιοκτήτης θα καλύψει όλα τα έξοδα της επισκευής. Ακόμα ο ενοικιαστής δεν είναι υπεύθυνος να ασφαλίσει το ακίνητο και έτσι γλιτώνει ακόμα μια δαπάνη. Και ειδικά στην περίπτωση που μιλάμε για ένα σπίτι που δεν είναι για μόνιμη κατοικία όπως ένα εξοχικό καθώς τα έξοδα συντήρησης θα ήταν ένα μεγάλο βάρος.

Επιπλέον, ο ενοικιαστής δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την αύξηση ή την μείωση της αξίας του ακινήτου καθώς το ποσό που θα πληρώνει είναι σταθερό καθ όλη την διάρκεια της μίσθωσης. Έτσι οποιαδήποτε κάμψη στην οικονομία δεν επηρεάζει άμεσα τον ενοικιαστή.

Οι ενοικιάσεις κατοικιών είναι μια καλή επιλογή όσον αφορά τον οικονομικό προϋπολογισμό που μπορείς να κάνεις. Το κόστος για την ενοικίαση είναι συγκεκριμένο και έτσι αποφεύγεται ο κίνδυνος να προκύψει μια επιπλέον δαπάνη η οποία θα βάλει  σε δύσκολη θέση τον ενοικιαστή. Επίσης, είναι πολύ μικρότερο το ποσό που χρειάζεται να καταβληθεί στην αρχή κάνοντας την ενοικίαση ιδανική λύση για αυτούς που δεν έχουν αρκετά μαζεμένα χρήματα ή πρόκειται να μείνουν σε ένα μέρος για μικρό χρονικό διάστημα λόγω της δουλειάς τους.

Έχοντας αυτά στο μυαλό μπορείτε να αποφασίσετε αν θα νοικιάσετε ή θα αγοράσετε τελικά κάποιο ακίνητο.

Ευχαριστούμε το Μεσιτικό πρόγραμμα E-agents για το παραπάνω άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες