Μέλι: Πιο αποτελεσματικό και από φάρμακα! - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Μέλι: Πιο αποτελεσματικό και από φάρμακα!


 
  
 
  Έρευνα στην Οξφόρδη: "Το μέλι πιο αποτελεσματικό από τα φάρμακα για το βήχα, τον πονόλαιμο και τη βουλωμένη μύτη"

Σύμφωνα με...  

 
 
 
έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης η κατανάλωση μελιού είναι πιο αποτελεσματική από τη χρήση φαρμάκων για τη θεραπεία συμπτωμάτων ασθενειών του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος όπως βήχας, πονόλαιμος και ρινική συμφόρηση.
Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις χορηγούνται αντιβιοτικά αλλά εναλλακτικά ανέφεραν πως μπορεί να συνιστάται η κατανάλωση μελιού.
Το μέλι είναι μία τροφή που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για την ανακούφιση του βήχα και του πονόλαιμου ειδικά στα παιδιά. Ωστόσο για πρώτη φορά διερευνήθηκε αν είναι αποτελεσματικό της στα συμπτώματα ασθενειών του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος σε ενήλικες.
Οι επιστήμονες εξέτασαν τα δεδομένα 14 κλινικών δοκιμών στις οποίες συμμετείχαν 1761 συμμετέχοντες συγκρίνοντας τη χρήση μελιού και προϊόντων με βάση το μέλι με αντισταμινικά φάρμακα και παυσίπονα για το βήχα.
Το μέλι αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικό από τα αντιβιοτικά και άλλα συμπληρώματα φαρμάκων στη μείωση των συμπτωμάτων ιδίως του βήχα. το μέλι ήταν 36% πιο αποτελεσματικό στη μείωση της συχνότητας του βήχα και 44% πιο αποτελεσματικό στην μείωση της σοβαρότητας τους.
Οι ερευνητές δήλωσαν τα εξής: το μέλι είναι ένα προϊόν που είναι φθηνό εύκολα προσβάσιμο και με περιορισμένες βλάβες. Συνιστούμε το μέλι ως εναλλακτική λύση στα αντιβιοτικά για τις παθήσεις του ανώτερου αναπνευστικού. Είναι μία μέθοδος πιο αποτελεσματική και αβλαβής. Αποτρέπει επίσης το σχηματισμό αντοχής στα αντιβιοτικά”.
Ωστόσο τόνισαν ότι καθώς το μέλι είναι μία σύνθετη και ετερογενής ουσία δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα κάθε είδος μελιού.

Diken 19/8/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες