Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί φοράμε τη βέρα στο δεξί χέρι     Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί φοράμε τη βέρα στο δεξί χέρι και όχι στο αριστερό και πότε άρχισε αυτό να εφαρμόζετε; Σας έχουμε την απάντηση.

Από... 

 
 
 
την αρχαιότητα η βέρα αποτελούσε σύμβολο της αιωνιότητας, με δεδομένο ότι ο κύκλος δεν έχει τέλος ούτε και αρχή. Στη χριστιανική παράδοση, σύμφωνα με τις υπάρχουσες καταγραφές, η βέρα έκανε την εμφάνισή της περί το 860 μ.Χ., αν και όχι με τη μορφή που τη γνωρίζουμε σήμερα, αφού έμοιαζε περισσότερο με διακοσμητικό δαχτυλίδι.

Με τα χρόνια η εκκλησία έθεσε ζήτημα απλοποίησης της βέρας κι έτσι από τον 13ο αιώνα και έπειτα οι βέρες έχουν ουσιαστικά τη σημερινή τους -στρογγυλή- μορφή. Αρχικά, οι Ρωμαίοι φορούσαν τη βέρα στο τέταρτο δάχτυλο του αριστερού χεριού, καθώς πίστευαν πως από αυτό περνάει η φλέβα της καρδιάς, στην οποία είχαν δώσει το όνομα «Vena Amoris».Επί χριστιανισμού, όμως, η βέρα άλλαξε χέρι και πήγε στο δεξί, αλλά το τέταρτο δάχτυλο διατηρήθηκε. Αυτό γιατί τα πρώτα τρία δάχτυλά μας είναι αφιερωμένα στην Αγία Τριάδα κι έτσι το τέταρτο αφιερώθηκε στο σύζυγο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια