Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς...


kindynos-pyrkagias
...σε τέσσερις περιφέρειες σήμερα.
Δείτε τον χάρτη...
Σε ύψιστη ετοιμότητα έχει τεθεί η Πυροσβεστική για σήμερα καθώς σύμφωνα με τον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υπάρχει...

υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τέσσερις περιφέρειες ενώ σε αρκετές περιοχές ο κίνδυνος για εκδήλωση φωτιάς είναι υψηλός.

Συγκεκριμένα στο «πορτοκαλί» (πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς) βρίσκονται:

Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ( Εύβοια, Βοιωτία)
Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
Περιφέρεια Κρήτης

Υψηλός είναι την ίδια ώρα ο κίνδυνος πυρκαγιάς για τα Ιόνια νησιά, την Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, τις Κυκλάδες, την ανατολική Πελοπόννησο και τα Δωδεκάνησα.

xartis-pyrkagias

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια