Συμβουλές για μέγιστη απόδοση του κλιματισμού στο αυτοκίνητό σας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Συμβουλές για μέγιστη απόδοση του κλιματισμού στο αυτοκίνητό σας


 
  Ιδού τι πρέπει να κάνετε

H θερμοκρασία βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα μέχρι στιγμής για φέτος το καλοκαίρι, ενώ... 








καθημερινά το θερμόμετρο γράφει μεγαλύτερα νούμερα και η χρήση του air condition στο αυτοκίνητο έχει παραστεί αναγκαία. Η σωστή του χρήση μπορεί να προσφέρει μέγιστη απόδοση από την πρώτη κιόλας φορά. 

Χρησιμοποιείστε τη λειτουργία «Autο»

Στην περίπτωση ύπαρξης αυτόματου κλιματισμού κρίνεται αναγκαία η χρήση της αυτόματης λειτουργίας (επισημαίνεται με το Auto). Με τη συγκεκριμένη επιλογή βελτιστοποιείται η απόδοση του κλιματισμού μέσω των αισθητήρων που υπάρχουν στο αυτοκίνητο. Η βέλτιστη θερμοκρασία ρύθμισης στους καλοκαιρινούς μήνες βρίσκεται στους 22 βαθμούς Κελσίου περίπου.
Ρυθμίστε σωστά τις ζώνες διόδου αέρα

Στα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, ο οδηγός και οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν διαφορετικά επίπεδα θερμοκρασίας. Το συγκεκριμένο είναι απαραίτητο και βελτιώνει την ατμόσφαιρα στην καμπίνα αν το αυτοκίνητο διαθέτει μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και δέχεται θερμότητα από μια συγκεκριμένη πλευρά.

Γιατί η επιλεγμένη θερμοκρασία

Σε όλες τις περιπτώσεις η θερμοκρασία που επιλέγουμε σε συστήματα κλιματισμού δεν ταυτίζεται με αυτή που εισπράττει το ανθρώπινο σώμα. Συνήθως, τους καλοκαιρινούς μήνες αισθανόμαστε πιο κρύο τον αέρα και το χειμώνα πιο ζεστό. Τα νέα μοντέλα Skoda βελτιώνουν μέσω της αυτόματης λειτουργίας την αίσθηση μεταξύ επιλεγμένης και πραγματικής θερμοκρασίας, μεταξύ των 18 και 28 βαθμών Κελσίου.

Πόσο επηρεάζεται η κατανάλωση από τον κλιματισμό

Σύμφωνα με την Skoda, τα σύγχρονα συστήματα κλιματισμού δεν έχουν καμία σχέση με τα παλαιότερα, όσον αφορά την επίδρασή τους στην κατανάλωση. Αυτό συμβαίνει μέσω μιας σειράς αισθητήρων και έτσι ο κλιματισμός μπορεί να λειτουργεί ακόμη και με μηδενικό φορτίο.
Κλιματισμός και υγεία

Πλέον, τα συστήματα κλιματισμού χρησιμοποιούν ελάχιστη ποσότητα ψυκτικού υγρού και έτσι οι επιδράσεις στο περιβάλλον δεν είναι αρνητικές. Παράλληλα, τα νέα φίλτρα φροντίζουν την ποιότητα του αέρα στην καμπίνα, ενώ για ευπαθείς ομάδες με αναπνευστικά πρόβλημα υπάρχουν ειδικά προϊόντα.

Ανακυκλώσιμος ή εξωτερικός αέρας;

Λίγοι γνωρίζουν πως με επιλεγμένη στην αυτόματη λειτουργία ταυτόχρονα ενεργοποιείται η ανακύκλωση αέρα. Σε αυτή την περίπτωση ο αέρας ανακυκλώνεται μέσω των φίλτρων και βελτιώνεται η ποιότητα της ατμόσφαιρας στην καμπίνα. Αν η ανακύκλωση αέρα επιλεχθεί χειροκίνητα και υπάρχει κίνδυνος θαμπώματος των τζαμιών τότε ενεργοποιείται ο κομπρέσορας του κλιματισμού. Στα μοντέλα Skoda, αν ο οδηγός επιμείνει στη λειτουργία ανακύκλωσης χωρίς κλιματισμό, θα πρέπει να πατήσει δύο φορές το button της ανακύκλωσης για να απεμπλέξει τον κομπρέσορα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες