Πέντε τροφές που δεν πρέπει να συντηρείτε στο ψυγείο - Κάποια τρόφιμα διατηρούνται καλύτερα εκτός αυτού   
  Το ψυγείο όσο σωτήριο είναι για την αποθήκευση διάφορων τροφίμων, παρατείνοντας την διάρκεια ζωής τους λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας του, άλλο τόσο επιζήμιο μπορεί να είναι για κάποια άλλα, καθώς... 

 
 
η υγρασία που επικρατεί σε αυτό αποδεικνύεται, σχεδόν, καταστροφική.

Για να μην πέσετε, λοιπόν, στην «παγίδα» και αποθηκεύετε όλα σας τα τρόφιμα σε αυτό, δείτε για ποιες τροφές είναι απογορευτική η διατήρησή τους στο ψυγείο.  

Μπανάνες

Οι μπανάνες, αποδεδειγμένα, έχουν καλύτερη γεύση όταν είναι ώριμες και αν τις τοποθετήσετε στο ψυγείο από την στιγμή που θα τις αγοράσετε δεν θα ωριμάσουν σωστά. Διατηρήστε τες σε θερμοκρασία δωματίου και μόλις ωριμάσουν μπορείτε να τις μεταφέρετε στο ψυγείο. 

Ψωμί

Βάζοντας το ψωμί στο ψυγείο στεγνώνει πιο γρήγορα, κάνοντάς το να μοιάζει μπαγιάτικο και πιο λαστιχωτό. Από την άλλη η υγρασία στο ψυγείο ενθαρρύνει την ανάπτυξη βακτηρίων ή μούχλας στο ψωμί, γι αυτό προτιμήστε να το αποθηκεύσετε σε μία ψωμιέρα στην κουζίνα σας, μακριά από την ηλεκτρική κουζίνα. 

Κρεμμύδι και σκόρδο

Το ψυγείο λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας του βοηθάει τα τρόφιμα να διαρκούν περισσότερο. Η υγρασία, ωστόσο, που δημιουργείται στο εσωτερικό του σε κάποια τρόφιμα δεν κάνει καλό. Για παράδειγμα το κρεμμύδι και το σκόρδο με την υγρασία μουχλιάζουν πιο γρήγορα, ενώ η γεύση τους σκορπάται σε όλο το ψυγείο. 

Κόκκοι καφέ

Οι κόκκοι του καφέ είναι γνωστό ότι απορροφούν τις διάφορες οσμές, οπότε η διατήρηση τους στο ψυγείο δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Επιπλέον, η υγρασία του ψυγείου καθιστά τον καφέ λιγότερο αρωματικό. Γι αυτό αποθηκεύστε τον καλύτερα σε ένα σκοτεινό, αεροστεγές δοχείο μακριά από το φως του ήλιου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια