Πορεία 750 μιλίων από το Άγιο Όρος στο Μαυροβούνιο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Πορεία 750 μιλίων από το Άγιο Όρος στο Μαυροβούνιο



   

Τρεις προσκυνητές στέλνουν μήνυμα κατά των διώξεων στην χώρα

Πριν από λίγες μέρες γράφαμε πως ορθόδοξοι μηχανόβιοι στηρίζουν τους διωκόμενους στο...  



Μαυροβούνιο κάνοντας για διάστημα 15 ημερών, απόσταση 4.000 μιλίων, προς υποστήριξη της διωγμένης Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο .

Τώρα, στο ίδιο πνεύμα, τρεις προσκυνητές από το Μαυροβούνιο βρίσκονται στη μέση μιας πομπής 750 μιλίων με τα πόδια από τη Σερβική Μονή Χιλιανδαρίου στο Άγιο Όρος στο Ostrog στο Μαυροβούνιο, όπου φυλάσσονται τα πολύτιμα λείψανα του μεγάλου Αγίου Βασιλείου του Ostrog.

Οι προσκυνητές, ο Alexander Babić, ο Miloš Ajković και ο Čedo Đačić, δηλώνουν έτσι την ετοιμότητά τους να «προστατεύσουν τους ιερούς τόπους με αξιοπρέπεια, στο πνεύμα της Ορθοδοξίας και της ειρήνης», αναφέρει το in4s.net.

Δύο από τους προσκυνητές, ο Αλέξανδρος και ο Μίλο, έκαναν επίσης πορεία 310 μιλίων από την εκκλησία του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι προς τον καθεδρικό ναό της Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, κατά τη διάρκεια 12 ημερών τον Φεβρουάριο, διαδηλώνοντας εκείνη τη στιγμή ότι εάν δεν υπάρξει πρόοδος στην περίπτωση του νόμου του Μαυροβουνίου για τη θρησκευτική ελευθερία, θα προχωρούσαν σε μια ακόμη μακρύτερη πομπή, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα πολύ δύσκολο για αυτούς όταν πρόκειται για την προστασία των ιερών θησαυρών της Εκκλησίας.

Οι τρεις προσκυνητές που βαδίζουν από το Άγιο Όρος προς το Μαυροβούνιο θα ταξιδέψουν σε δάση και αυτοκινητόδρομους, περνώντας τη νύχτα σε παγκάκια, παραλίες και σε σκηνές.

Οι προσκυνητές καλούν όλους να «υποστηρίξουν την πομπή, να πάνε στην εκκλησία και να ανάψουν ένα κερί για την υγεία τους, επειδή θέλουν να ενθαρρύνουν και τους άλλους να υπερασπιστούν τους ιερούς τόπους με κάθε δυνατό τρόπο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες