Πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας Κατερίνης για την ασφάλεια από τον Covid-19 για την τουριστική περίοδο του 2020 - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας Κατερίνης για την ασφάλεια από τον Covid-19 για την τουριστική περίοδο του 2020




- Ως" Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας Κατερίνης" σας αποστέλλουμε τη συγκεκριμένη επιστολή, εκφράζοντας την ανησυχία μας σχετικά με τον τρόπο προσέλευσης τουριστών από το εξωτερικό στην χώρα μας για το καλοκαίρι του 2020.

- Παρακολουθώντας καθημερινά τα επικυρωμένα κρούσματα του κορωνοϊού COVID-19 παγκοσμίως διαπιστώνουμε την ανησυχητικά αυξημένη παρουσία του στην κοινότητα. Θέλοντας να προστατεύουμε το άριστο τουριστικό μας προϊόν και την υγειονομική ασφάλεια όλων των ανθρώπων θεωρούμε ότι:

Το μέτρο ελέγχου "τεστ 72 ωρών" για τον Covid-19, που προτάθηκε αρχικά για τους τουρίστες που θα θελήσουν να επισκεφτούν την Ελλάδα, είναι η πλέον ενδεδειγμένη και ασφαλής λύση για όλους μας. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που ανακοινωθήκαν ότι θα γίνουν στα σημεία εισόδου της χώρας δεν μπορούν να μας καλύψουν λόγω του τεραστίου όγκου των επισκεπτών ,του μικρού αριθμού των ελέγχων, άλλα και της πιθανής επιμόλυνσης όσων άλλων θα συνταξιδεύουν (με αεροπλάνα, πλοία, λεωφορεία) με πιθανούς φορείς. Επίσης θα δημιουργήσει ένα επιπλέον πρόβλημα για την διαχείριση και τον επαναπατρισμό των κρουσμάτων.

Μόνο το "τεστ 72 ωρών" μπορεί να απεικονίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την υγεία των επισκεπτών αποτρέποντας την εισαγωγή κρουσμάτων στην Ελλάδα και να εξασφαλίσει την υγεία των εργαζομένων αλλά και όλου του κοινωνικού ιστού της χώρας μας.

-Πιο συγκεκριμένα, με αυτή την αρχική πρόταση (η οποία δεν εφαρμόστηκε) ο κάθε επισκέπτης που επιθυμεί να επισκεφτεί την Ελλάδα, πριν έρθει στη χώρα μας θα κάνει το τεστ του κορωνοϊού στην χώρα του, και εφόσον το αποτέλεσμα βγει αρνητικό, θα μπορεί μετά από 72 ώρες να περάσει τα σύνορα της Ελλάδας.

Αυτό το "υγειονομικό διαβατήριο" θα έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

· Μεγαλύτερη ασφάλεια ελαχιστοποιώντας τα εισαγόμενα κρούσματα για την τουριστική - εαρινή περίοδο στην Ελλάδα πετυχαίνοντας ομαλή οικονομική δραστηριότητα. Έτσι δεν δημιουργούνται εστίες κορωνοϊού στην κοινότητα εξασφαλίζοντας καλύτερη άμυνα σε ένα πιθανό Φθινοπωρινό "δεύτερο κύμα" του ιού.

· Αποφυγή ενός μελλοντικού "Lock-down" που θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες τόσο στην οικονομία όσο και στην ψυχολογία του Ελληνικού λαού.

· Θα παρέχει μεγαλύτερη σιγουριά των τουριστών που τελικά θα μας επισκεφτούν με δεδομένο ότι η Ελλάδα με την εφαρμογή των τόσο αυστηρών πρωτοκόλλων ελέγχου θα αποτελεί ένα μοναδικά ασφαλή προορισμό για αυτούς και τις οικογένειες τους.

· θα διατηρήσει την παγκόσμια "φήμη" που κατέκτησε με τόσες θυσίες η χώρα μας τους τελευταίους μήνες στην αντιμετώπιση αυτής της σοβαρής υγειονομικής κρίσης δίνοντας υπεραξία στο τουριστικό μας προϊόν.

Σαν υπεύθυνοι επιχειρηματίες του τουρισμού πιστεύουμε ότι την χρονική περίοδο που διαρκεί η πανδημία του κορωνοϊού ο δρόμος της "οικονομίας" περνάει αποκλειστικά και μόνο από τον δρόμο που λέγεται "Υγεία".

Είναι σαφές ότι πρόκειται για μονόδρομο, εάν δεν υπάρχει υγεία δεν υπάρχει οικονομία.

θεωρούμε ότι το μέτρο αυτό "τεστ των 72 ωρών" πρέπει να εφαρμοστεί έστω και τώρα προς αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων. Σε αντίθετη περίπτωση το ρίσκο είναι μεγάλο και εάν το πείραμα δεν πετύχει δεν θα μιλάμε για μια απλή ζημία άλλα για απόλυτη καταστροφή.

Με εκτίμηση

το Δ.Σ.
της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας Κατερίνης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες