Σε λίγες ημέρες θα πεθάνω και έχω μια μεγάλη περιουσία που θα ήθελα να την αφήσω σε ίδρυμα    
   Σε λίγες ημέρες θα πεθάνω και έχω μια μεγάλη περιουσία χιλιάδων ευρώ, την οποία, με τη βοήθειά σας, θα ήθελα να την αφήσω σε κάποιο ίδρυμα...

 
 
 
 
 
 
Έλεγε το μειλ με ξένο όνομα και άγνωστη διαδρομή αποστολής. "Έχασα το πορτοφόλι μου και είμαι σε πολύ δύσκολη θέση γιατί πρέπει να πληρώσω το γιατρό...

Αυτές και άλλες απίθανες ιστορίες, λαμβάνουν, σύμφωνα με το Tempo24, και Πατρινοί τις τελευταίες ημέρες, τόσο στα ηλεκτρονικά τους ταχυδρομεία, όσο και στα προσωπικά του μηνύματα στο κινητό ή στο facebook.

Είναι φανερό, ότι πρόκειται για μια ηλεκτρονική «επίθεση» απατεώνων που προσπαθούν να αρπάξουν χρήματα, χρησιμοποιώντας κάθε φορά διάφορες μεθόδους.

Μάλιστα, στο facebook έχει παραγίνει το κακο. Οι απατεώνες φτιάχνουν ψεύτικο προφίλ (με στοιχεία γνωστού χρήστη) και στέλνουν σε όλες τις επαφές στο messenger ότι οι φίλοι τους βρίσκονται σε ανάγκη (έχασα το πορτοφόλι κλπ) και όποιος «τσιμπήσει τσίμπησε...».

Αυτό συνέβη σε Πατρινό, ο οποίος όταν έλαβε το μήνυμα από "φίλο" του, επικοινώνησε μαζί του και κατάλαβε φυσικά ότι το δεύτερο ήταν ψεύτικο προφίλ και απάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη αναλάει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια