Θέμα χρόνου ο εντοπισμός της γυναίκας «κλειδί»... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Θέμα χρόνου ο εντοπισμός της γυναίκας «κλειδί»...



...για την απαγωγή της 10χρονης Μαρκέλλας...
Θέμα χρόνου είναι ο εντοπισμός της γυναίκας «κλειδί», η οποία αναγνωρίστηκε και ταυτοποιήθηκε,  ως υπεύθυνη για την απαγωγή της 10χρονης Μαρκέλλας από την Άνω Τούμπα, στη Θεσσαλονίκη, την περασμένη Πέμπτη. Παράλληλα, ωστόσο, έχει ξεκινήσει...
έρευνα της εισαγγελίας για το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει το παιδί, καθώς από τη μία δημιουργήθηκε προβληματισμός από το γεγονός ότι ένα 10χρονο κορίτσι επέστρεφε μόνο του από το σχολείο στο σπίτι και από την άλλη έχουν συγκεντρωθεί πληροφορίες που καθιστούν απαραίτητη την περαιτέρω διερεύνηση.

Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί τόσο ο οικογενειακός όσο και ο κοινωνικός περίγυρος της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της. Αναφορά με αίτημα να γίνει κοινωνικός έλεγχος της ζωής της 10χρονης έκανε προς την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης και το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρό του Κώστα Γιαννόπουλο.

Οι αστυνομικές έρευνες για τις συνθήκες εξαφάνισης της μικρής Μαρκέλλας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και στο επίκεντρο φαίνεται πως βρίσκεται γυναίκα από το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας, η οποία αναζητείται. Η γυναίκα φέρεται να αναγνωρίστηκε από την ανήλικη και η παρουσία της επιβεβαιώνεται από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας επιχειρούν να συνθέσουν το «παζλ» της υπόθεσης αναζητώντας και το κίνητρο της αρπαγής.

Στο μεταξύ, η 10χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με την κατάσταση της υγείας της να είναι καλή, ενώ παρακολουθείται διαρκώς από παιδοψυχολόγους. Από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν φαίνεται να προκύπτουν ίχνη κακοποίησης και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να βγουν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί τυχόν χορήγηση φαρμάκων.

Θέλω να συλληφθεί αυτή που το έκανε, λέει η μητέρα

«Το μόνο που θέλω είναι να συλληφθεί αυτή που το έκανε. Μόλις με είδε το κοριτσάκι μου με πήρε αγκαλιά και με φίλησε», αναφέρει η μητέρα.  «Ήταν αρκετά εξαντλημένο και κουρασμένο» προσθέτει.

Από την πλευρά της η θεία της Μαρκέλλας επεσήμανε στο protothema.gr: «Η Μαρκέλλα έχει αρχίσει και συνέρχεται από το πρώτο σοκ και μπόρεσε και ταυτοποίησε τη γυναίκα που την απήγαγε. Είναι ακόμα στο νοσοκομείο και της γίνονται διάφορες εξετάσεις. Την πρώτη μέρα δεν ήταν καθόλου καλά το παιδί και τώρα ηρεμεί όσο περνούν οι μέρες. Μακάρι να την πιάσουν γρήγορα τη γυναίκα που απήγαγε το κοριτσάκι μας και η Μαρκέλλα να ξεχάσει τα όσα έζησε μακριά από τη μητέρα της. Έχουμε χάσει τον ύπνο μας, έχουμε συγκλονιστεί από αυτό το συμβάν και η αδερφή μου, η μητέρα της μικρής πέρασε μεγάλη στεναχώρια».

  
Οι πληροφορίες για τη γυναίκα που φέρεται να απήγαγε το 10χρονο κορίτσι προέρχονται κυρίως από τις καταθέσεις της μητέρας και του πατριού της και στη συνέχεια από το κοριτσάκι που την αναγνώρισε.

Ωστόσο, οι πληροφορίες που παίρνουν από το παιδί οι αστυνομικοί είναι αντιφατικές έως ένα βαθμό, λόγω της σύγχυσης στην οποία βρίσκεται μετά την περιπέτειά του. Μετά την αναγνώριση πάντως ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τη γυναίκα.

Από το περιβάλλον της Μαρκέλλας εκτίμησε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος ότι προέρχεται το άτομο που την απήγαγε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, ενώ η μικρή επέστρεφε στο σπίτι της από το σχολείο και εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου.

Βέβαια, ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι η παραπάνω εκτίμησή του μένει να επιβεβαιωθεί από την Αστυνομία, ενώ κατήγγειλε και την αδράνεια των ερευνών των αρχών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «χρειάστηκε να μιλήσω με τον αρχηγό της Αστυνομίας για να κινητοποιηθούν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης για τις διαδικασίες».

Επιπλέον, ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε ότι σήμερα θα προχωρήσουν στην ενημέρωση της Εισαγγελέως ανηλίκων, ώστε να ελεγχθεί ο βίος του παιδιού με την οικογένειά του, αν ζει με ασφάλεια, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρθεί η επιμέλεια του παιδιού.

Αδερφός Μαρκέλλας: Λογικά το περιβάλλον δεν θα κριθεί κατάλληλο

Εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του αδερφού της Μαρκέλλας. «Από την πρώτη στιγμή τα αδέρφια και η οικογένεια είναι δίπλα στη Μαρκέλλα. Τρέχουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις οργανώσεις, και το Χαμόγελο του Παιδιού, που βοηθούν. Απλά θέλω να κάνω ένα ερώτημα: Πώς γίνεται κάποιος να κρίνει ποιο είναι το σωστό για την αδερφή μου; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι αυτός που θα κρίνει αυτή την κατάσταση. Υπάρχω και εγώ και η αδερφή μου που μπορούμε να πάρουμε την επιμέλεια. Αν δεν εξεταστούμε, έχουμε δουλειά, έχουμε σπίτι, ποιος θα το κρίνει;», δήλωσε ο αδερφός στο Mega.

«Λογικά το οικογενειακό περιβάλλον δεν θα κριθεί εντάξει. Οπότε θα οδηγηθούμε σε άλλες διαδικασίες. Εγώ δεν μένω με την μητέρα μου, μένω αλλού, κοντά στην περιοχή. Πηγαίνω κανονικά στο σπίτι, παίρνω τα αδέρφια μου. Το ότι δεν μένω στο σπίτι, δε σημαίνει κάτι», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Όποιος είναι ο υπεύθυνος να το πληρώσει. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι ο υπεύθυνος, ούτε αν είναι συγγενής μου, ούτε τίποτα. Η αδερφή μου έχει περάσει μαρτύρια, και ακόμα περνάει. Δεν έχει έρθει στο σπίτι της, δεν την έχω δει. Εγώ θέλω να γυρίσει στο σπίτι. Αν δεν είναι το οικογενειακό περιβάλλον, θα την πάρω εγώ στο σπίτι μου. Υπάρχουν άνθρωποι που θα την μεγαλώσουν καλύτερα από ένα ίδρυμα», συνέχισε ο αδερφός.

Αναφορικά με το ποιος είχε πάρει την μικρή, ο ίδιος σημείωσε: «δεν πηγαίνει κάπου το μυαλό μου γιατί υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα. Οι αστυνομικές αρχές νομίζω ότι το τρέχουν».

Πρόσθεσε δε τα εξής: «το κορίτσι είναι εντάξει, δέχεται ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγους. Έχει ξεφύγει από το πρώτο σοκ και προσπαθεί να ηρεμίσει».

Στην εκπομπή Live News του Mega μίλησε ακόμη η δικηγόρος της οικογένειας, Ανθούλα Ανασόγλου, η οποία ανέφερε ότι «ο Χρήστος από την αρχή δηλώνει ότι αν αφαιρεθεί η επιμέλεια, ο ίδιος θα την διεκδικήσει μαζί με την αδερφή του, ή από κοινού, ή μόνος του»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες