Το πορτραίτο του άνδρα που εμφανιζόταν σε δεκάδες ελληνικές ταινίες - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Το πορτραίτο του άνδρα που εμφανιζόταν σε δεκάδες ελληνικές ταινίες



   
    Ήταν ένα κάδρο που βρισκόταν στην αποθήκη της Finos και χρησιμοποιούνταν κάθε φορά που χρειαζόταν να γεμίσει κάποιος τοίχος.

Και...  

                                                                                                                                                          το καλύτερο, ο άνθρωπος αυτός ήταν πέρα για πέρα υπαρκτό πρόσωπο, και ονομάζεται Βελισσάριος Κοντογιάννης, ο οποίος έχει πάρει μέρος σε πολλές ταινίες της Finos Films.

Πρόκειται για τις: «Η Ωραία Των Αθηνών (1954), «Χαρούμενο Ξεκίνημα» (1954), «Το Αμαξάκι»(1957), «Ο Θησαυρός Του Μακαρίτη» (1959), «Το Ξύλο Βγήκε Από Τον Παράδεισο»(1959), «Το Κλωτσοσκούφι» (1960) και «Ο Ατσίδας» (1962).

Έπαιξε όμως, και χωρίς να παίζει όταν η φωτογραφία του... κρεμιόταν συχνά σε τοίχους σκηνικών!

"Η φωτογραφία του μακαρίτη που ζωντανεύει στο φινάλε της ταινίας ‘Ο Θησαυρός του Μακαρίτη’, χρησιμοποιήθηκε στα επόμενα χρόνια ως ντεκόρ σε πολλές ταινίες της Finos Film", γράφει η ιστοσελίδα της θρυλικής εταιρείας παραγωγής.
            
Σύμφωνα με όσα είχαν δηλώσει μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου της εποχής εκείνης, το πορτραίτο αυτό βρισκόταν στην αποθήκη της Finos και χρησιμοποιούνταν κάθε φορά ως ντεκόρ όπου υπήρχε ανάγκη. Το μόνο που άλλαζε ήταν το κάδρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες