Που βρίσκεται η πιο παγωμένη θάλασσα της Ελλάδας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Που βρίσκεται η πιο παγωμένη θάλασσα της Ελλάδας



    
   Και με 40 βαθμούς η παραλία αυτή είναι "πάγος" - Στην πιο κρύα παραλία της Ελλάδας δεν σε πιάνει ζέστη ποτέ

Αν...   

οι Locomondo είχαν κάνει ένα ταξιδάκι προς Κεφαλονιά μεριά και είχαν βουτήξει στα νερά της πιο παγωμένης θάλασσας στην Ελλάδα, πιθανότητα να μην είχαν όρεξη να γράψουν ποτέ το «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα».

Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι σε αυτόν τον μικρό παράδεισο, σε αυτή την ονειρική παραλία με τα παγωμένα νερά, πιο εύκολα τραγουδάς το «Δεν κάνει ζέστη, στην Ελλάδα, ζέστη δεν έκανε ποτέ».

Ανάμεσα στα χωριά Χαβριάτα και Χαβδάτα στην Παλική βρίσκεται ένας πραγματικός παράδεισος. Οι κάτοικοι του Ληξουρίου (ανεξάρτητο κρατίδιο που δεν έχει την παραμικρή σχέση με την Κεφαλονιά) γνωρίζουν αυτή τη μικρή, αλλά υπέροχη παραλία με τα άσπρα βότσαλα, τα περίφημα Λαγκαδάκια. Όσοι την έχουν επισκεφτεί έστω και μια φορά γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη παραλία, με τα κρυστάλλινα νερά έχει μια μικρή ιδιαιτερότητα. Δεν ζεσταίνει ποτέ…

Τα υπόγεια ρεύματα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο μέρος δεν αφήνουν ποτέ τη θάλασσα να ζεστάνει γι’ αυτό όποια μέρα του χρόνου και αν πάτε δεν θα καταλάβετε διαφορά.

Αυτός είναι και ένας απ’ τους λόγους που η συγκεκριμένη παραλία μπαίνει στη λίστα με εκείνες που οι ντόπιοι σου λένε ότι πρέπει να επισκεφτείς αν ο δρόμος σου σε βγάλει στην Κεφαλονιά.

Μπορεί να μην έχει τη φήμη του Μύρτου ή την άγρια ομορφιά των Πετανών, αλλά είναι το μικρό κρυμμένο μυστικό της περιοχής που πρέπει να ανακαλύψεις. Και τα υπέροχα, κρυστάλλινα νερά της δεν είναι ο μοναδικός λόγος για να την αναζητήσεις.

Αν πάρεις μαζί σου μια μάσκα και κολυμπήσεις στα Λαγκαδάκια θα δεις κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ένα ασύλληπτης ομορφιάς θέαμα που θα σου κόψει την ανάσα. Οι… θαλασσόλυκοι του νησιού θα σου πουν ότι αν το πάθος σου είναι οι καταδύσεις, τότε είσαι στο σωστό μέρος. Στα Λαγκαδάκια θα γνωρίσεις έναν νέο κόσμο που θα θυμάσαι για μια ζωή.

Στα Λαγκαδάκια δε θα βρεις μια οργανωμένη παραλία. Θα βρεις έναν ανόθευτης ομορφιάς παράδεισο που αν τον επισκεφτείς μια φορά, θα σε καλεί πίσω για πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες