25 Μαΐ 2020

Πως να κάνεις τα ροδάκινα να ωριμάσουν πιο γρήγορα - Αν αποδειχτούν πιο άγουρα απ’ όσο υπολόγιζες, να τι πρέπει να κάνεις

0 comments

 
   Το καλοκαίρι είναι εδώ και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτή η εποχή του χρόνου: ροδάκινα!

Λίγα πράγματα είναι εξάλλου πιο λαχταριστά το καλοκαίρι από ένα καλογινωμένο ροδάκινο. Γι’ αυτό και... 

 
 
 
 
η απογοήτευση είναι μεγάλη αν επιστρέψεις από τη φρουταγορά και διαπιστώσεις πως τα πήρες λίγο πιο άγουρα απ’ όσο υπολόγιζες.

Υπάρχει όμως μυστικό για να ωριμάσουν πιο γρήγορα. Αν δεν βιάζεσαι να τα φας άμεσα, τα αφήνεις απλώς στον πάγκο της κουζίνας σε θερμοκρασία δωματίου.



Αν δεν μπορείς όμως να περιμένεις, τα κλείνεις σε μια χαρτοσακούλα. Τα ροδάκινα απελευθερώνουν αιθένιο, τη φυτική ορμόνη που δίνει την εντολή για ωρίμανση των φρούτων.

Και το αιθένιο που αιχμαλωτίζεται μέσα στη σακούλα κάνει την ωρίμανση απείρως γρηγορότερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε