Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή
  Με το σύνθημα "λυγίζουμε εμείς για να μην σπάσουν οι άλλοι" ή Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος τιμά φέτος όλες τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές της χώρας για τις άοκνες προσπάθειες τους, προκειμένου να μείνει όρθιο το Δημόσιο Συστημα Υγείας στην κατάσταση της πρωτοφανούς αυτής Πανδημίας.
Από...  
άκρη ως άκρη της Ελλάδας δώσ...αμε και δίνουμε καθημερινά τον αγώνα μας,μη φειδομενοι προσπαθειων,
ακολουθώντας τη φωνή της συνείδησης μας και κάνοντας το καθήκον μας.
Οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες είμαστε οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που έχουμε και εμείς οικογένειες, προβλήματα, αγωνίες όπως όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι, πού τα αφήνουμε όμως πίσω μας και ριχνομαστε στον καθημερινό αγώνα για την προάσπιση του υπέρτατο αγαθού, της ΥΓΕΙΑΣ..
Είμαστε εμείς που υποδεχόμαστε πρώτοι κατά την είσοδό στο νοσοκομείο, και προσπαθούμε με χαμόγελο να εμψυχώσουμε και να δώσουμε κουράγιο στους ασθενείς και στους συνοδούς τους.
Είμαστε εκεί για να ακούσουμε τις αγωνίες αλλά και τα παράπονα, είμαστε παρόντες για να νοσηλευσουμε και να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή.
Είμαστε όμως και από τους τελευταίους που αναγνωρίζεται το έργο μας.....
Δεν πτοουμαστε όμως!!!
Ήμασταν ΕΔΏ και χθες...
Είμαστε ΕΔΏ τώρα...
Θα ειμαστε ΕΔΏ και αύριο για ασκούμε το λειτούργημά μας και να ΠΡΟΣΦΈΡΟΥΜΕ στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας.
Αποτελούμε έναν πολύ βασικό πυλώνα της Υγείας, έχουμε απόλυτη συναίσθηση της ΕΥΘΥΝΗΣ μας και θα συνεχίσουμε τα υπηρετούμε το προσταγμα της πρώτης Νοσηλεύτριας της Φλωρενς Ναιτινγκεηλ και να αγωνιζόμαστε με πάθος απέναντι στην ΑΣΘΕΝΕΙΑ!!!

ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ
Με την ευχή να τελειώσει σύντομα κατά το δυνατόν η ασύμμετρη αυτή απειλή!!!

Σύλλογος Νοσηλευτών Πιερίας


       Η πρόεδρος.                           Η Γ.Γραματέας
Μαρία Κωστίκου.                         Π. Τσαρσιταλιδου  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια