Τι θα ισχύσει σε παραλίες απ' αυτό το Σαββατοκύριακο...


 Ανοιχτές για το κοινό θα είναι από αύριο, Σάββατο, όλες οι παραλίες της χώρας και με το κύμα μίνι καύσωνα που ήδη έχει κάνει την έλευση του σε πολλές περιοχές, πολλοί αναμένεται να...

αναζητήσουν λίγη δροσιά στη θάλασσα.

Όμως η εικόνα στις παραλίες θα είναι αρκετά διαφορετική απ' αυτήν που θα είχαμε προ κορονοϊού, αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού, ενώ θα υπάρχει και παρουσία της αστυνομίας.

Έτσι, συνεχίζονται οι πυρετώδεις προετοιμασίες στις 515 οργανωμένες παραλίες που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.


Το Σαββατοκύριακο αυτό θεωρείται εν πολλοίς κρίσιμο τεστ και για την πορεία της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, που από Δευτέρα προχωρά σε νέα άρση μέτρων με απελευθέρωση και των μετακινήσεων εκτός νομού αλλά και προς τα νησιά για όσους εργάζονται σε επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν.

Μιλώντας για το άνοιγμα των παραλιών, σήμερα το πρωί στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι άνθρωποι της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τους επαγγελματίες του χώρου θα συμβουλεύουν και το προσωπικό και τους επισκέπτες ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας που έχουν υποδειχθεί, γιατί χωρίς την τήρηση των αποστάσεων θα έχουμε ένα πισωγύρισμα.

«Αυτό είναι το βασικό ζητούμενο. Τα μέτρα υγιεινής και προστασίας και οι αποστάσεις. Χωρίς αυτά θα έχουμε πρόβλημα. Θα είναι εκεί για να δίνουν συμβουλές και όχι για να επιβάλλουν πρόστιμα. Αλλά αν χρειαστεί και υπάρχει μια παραβατική συμπεριφορά, θα ελεγχθεί. Οι υπόλοιποι δεν είναι κορόιδα», υπογράμμισε.

Δεν θα γίνει καμία έκπτωση εις βάρος της δημόσιας υγείας, επανέλαβε χθες και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναλυτικά το πλαίσιο


Από τις 8 το πρωί του Σαββάτου, οι οργανωμένες παραλίες θα λειτουργούν με τους εξής όρους και κανόνες:
► Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκομένων.
► Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000τ.μ.
► Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και ελάχιστη απόσταση 1 μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου δύο ομπρελών.
► Ανά ομπρέλα μπορούν να υπάρχουν μέχρι 2 ξαπλώστρες, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα.
► Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται στο 1,5 μέτρο.
► Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ) λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο (take away). Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο.
► Απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.
► Απαγορεύεται το delivery στα σημεία αυτά.
► Δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο του καταστήματος.
► Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν ορίζεται στο 1,5 μέτρο.
► Υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους.
► Το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες – καρέκλες μετά από κάθε πελάτη. Επίσης, υποχρεούται να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.
► Στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου.
► Απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια