Οι ηλεκτρικές συσκευές που ανεβάζουν τον λογαριασμό του ρεύματος    Χρήσιμες συμβουλές για σωστή διαχείριση

Δεν μπορούμε να αποφύγουμε να χρησιμοποιούμε κάποιες ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι αλλά μπορούμε να ελέγχουμε τον τρόπο με τον οποίο τις χρησιμοποιούμε ώστε να μειώσουμε την κατανάλωση ρεύματος. Κι αυτό γιατί υπάρχουν ηλεκτρικές συσκευές που ευθύνονται συχνά για τον φουσκωμένο λογαριασμό.

Δείτε ποιες είναι αυτές...


Θερμοσίφωνας

Είναι με βεβαιότητα ένας από τους παράγοντες που αυξάνουν τον λογαριασμό του ρεύματος. Μην αφήνετε ποτέ τον θερμοσίφωνα ανοιχτό για παραπάνω από 30 λεπτά. Υπολογίστε πόσο ζεστό νερό θέλετε και μην αφήνετε να πηγαίνει χαμένο.

Κλιματιστικό

Αν το κλιματιστικό σας είναι inverter τότε σίγουρα η κατανάλωσή του θα είναι πολύ λιγότερη σε σύγκριση με ένα κλιματιστικό που είναι παλιάς τεχνολογίας. Ωστόσο θα πρέπει να ξέρετε ότι η ιδανική θερμοκρασία για να μην καίει πάρα πολύ ρεύμα είναι 10 βαθμούς πάνω από την εξωτερική θερμοκρασία (τους χειμερινούς μήνες) και 10 βαθμούς κάτω από την εξωτερική θερμοκρασία (τους καλοκαιρινούς μήνες).

Φούρνος

Ο φούρνος είναι η συσκευή με την περισσότερη κατανάλωση ρεύματος σε ένα σπίτι. Τι να κάνετε για να μειωθεί η κατανάλωσή του; Αποφύγετε να ζεσταίνετε τα ροφήματά σας στα μάτια της κουζίνας και χρησιμοποιήστε αποκλειστικά ένα γκαζάκι που δεν καταναλώνει καθόλου ρεύμα.

Ψυγείο

Είναι μια συσκευή που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε όμως είναι πως ένα ψυγείο παλαιού τύπου έχει τριπλάσιο κόστος ανά ώρα λειτουργίας από αυτό που έχει ένα ψυγείο νέου τύπου. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να αντικαταστήσετε άμεσα το ψυγείο σας, τότε προσπαθήστε απλά να μην το ανοιγοκλείνετε συχνά.  

news.gr  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια