Πρωθυπουργός Κροατίας: «Καταφέραμε να νικήσουμε τον κορωνοϊό στο α' ημίχρονο»  
Ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Καταφέραμε να νικήσουμε τον κορωνοϊό στο α' ημίχρονο».

Ο... 

 
 
κ. Πλένκοβιτς επισήμανε ότι «εάν συνεχιστεί ο επιτυχημένος αγώνας ενάντια στον κορωνοϊό στην Κροατία, τις γειτονικές χώρες και τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, το άνοιγμα των συνόρων και η μερική τουριστική δραστηριότητα θα είναι δυνατή».

​Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλένκοβιτς:

«Αν όλοι πολεμήσουμε τον κορωνοϊό εξίσου καλά, θα φτάσουμε σε ένα στάδιο, όπου μπορούμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο ανοίγματος των συνόρων και αυτή είναι η φιλοδοξία μας».

​Υπογράμμισε, επίσης, τις θετικές τάσεις στην καταπολέμηση του κορωνοϊού στην Κροατία, τη Σλοβενία, την Ουγγαρία, την Τσεχία, τη Σλοβακία,την Αυστρία και τη Γερμανία.

Ο κ. Πλένκοβιτς σημείωσε ότι «στόχος είναι να επιτευχθεί μια πανευρωπαϊκή συμφωνία που δεν θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων, αλλά θα επέτρεπε την εν μέρει ενεργή τουριστική βιομηχανία και στις χώρες, στις οποίες ο τουρισμός είναι σημαντικό μέρος της οικονομίας, να ανακάμψει από την κρίση του κορονοϊού πιο γρήγορα».

Οπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κροάτης πρωθυπουργός στις δηλώσεις του για τον κορωνοϊό, είπε επίσης ότι η κυβέρνηση της Κροατίας παρείχε υποστήριξη στον ιδιωτικό τομέα, διατηρώντας μ' αυτόν τον τρόπο 500.000 θέσεις εργασίας.

Κροατία, ιδανικός προορισμός για το καλοκαίρι

Στο μεταξύ, την Κροατία προτείνουν ως ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό ο βελγικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός VTM και η γαλλική έκδοση του περιοδικού Vogue «Vogue Paris», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο Τουρισμού της Κροατίας (HTZ).

«Το VTM μεταδίδει ένα μήνυμα, διάρκειας δύο λεπτών στο οποίο η Κροατία χαρακτηρίστηκε ως προορισμός "χωρίς κορωνοϊό"», ανέφερε το HTZ, προσθέτοντας ότι «εκτός από την Κροατία, επίσης η Ελλάδα και η Πορτογαλία αναφέρθηκαν ως χώρες που αντιμετώπιζαν καλά την κατάσταση που σχετίζεται με την πανδημία της Covid-19».Σύμφωνα με τον ΗΤΖ, ο επίσημος λογαριασμός του «Vogue Paris» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσε μια φωτογραφία της πισίνας «Kolovare» στο Ζάνταρ με το σχόλιο «ένα ηλιόλουστο απόγευμα στην Κροατία ακούγεται ιδανικό τώρα»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια